Visiems atvejams – vienas užrašas

Autobusų vairuotojams, baigusiems savo darbą, reikia grįžti į autobusų parko aikštelę. Įspėdami, jog keleivių nebeveža, vairuotojai švieslentėse įjungia užrašą „Grįžta į garažą“. Kai kuriems priekabiems klaipėdiečiams kilo klausimas, ar autobusai kaskart iš tikrųjų grįžta į garažus, o ne į stovėjimo aikšteles ar autobusų parkus?

Kituose Lietuvos miestuose autobusų švieslentėse pasirodo įvairių užrašų, kurie praneša, jog autobusas nebevažiuoja pagal maršrutą, o grįžta į stovėjimo aikšteles ar autobusų parkus, kur transporto priemonės paliekamos nakčiai.

Visgi uostamiestyje apie autobuso kursavimo pabaigą klaipėdiečiams praneša kiekvienąkart švieslentėje esantis vis tas pats, nuo seno įprastas užrašas.

Kaip teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis, vairuotojai savo maršrutus baigia įvairiai, vieni išties važiuoja į garažus, kiti transporto priemones palieka stovėjimo aikštelėse.

Pasak vadovo, bet kokiu atveju švieslentėje pasirodo tas pats užrašas „Grįžta į garažą“, net jeigu autobusas iš tikrųjų važiuoja į stovėjimo aikštelę. Toks užrašas keleivius tiesiog informuoja, jog autobusas nebekursuoja pagal nustatytą maršrutą.

„Toks nusistovėjęs užrašas yra beveik visoje šalyje, ir mes jį kaip šabloną naudojame visiems atvejams, kai autobusas baigia darbą ir keleivių nebeveža“, – paaiškino G. Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Klaidina visuomene sovietiniais uzrašais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių