Dėl šviesų jūroje – sumaištis: klaipėdietės skambutis ant kojų sukėlė gelbėjimo tarnybas

Ant Olando Kepurės vėlyvą vakarą vaikštinėjusi moteris pamatė jūroje šviesos žybsnius ir ant kojų sukėlė gelbėjimo tarnybas. Virš Baltijos teko žvalgytis ir sraigtasparnio ekipažui.

Pagalbos telefono numerį klaipėdietė surinko jau visai temstant, 20.56 val.

Ji papasakojo Bendrojo pagalbos centro operatoriui, kad maždaug už pusės kilometro nuo kranto mato blyksinčius šviesos signalus. Moteris buvo įsitikinusi, kad tai pagalbos signalai.

Į pakrantę, iš kur skambino moteris, išskubėjo Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažas, į darbą turėjo sugrįžti namo po darbo išvykę pajūrio gelbėtojai, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras išsiuntė Karinių oro pajėgų sraigtasparnį.

Nei priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, nei pajūrio gelbėtojai sutemus į audringą jūrą plaukti negalėjo. Nuo kranto daugiau jokių pagalbos ženklų nebuvo matyti.

Nepavyko apvirtusio laivelio ar jachtos aptikti ir sraigtasparniu skridusiems kariškiams.

Pagalbos prašymo ar pranešimo apie dingusius ar nelaimę jūroje patyrusius žmones nesulaukta ir vakar rytą. Krante neaptikta jokių laivo nuolaužų ar kitų nelaimės pėdsakų.

Istorija: į Lietuvos pajūrį audringa jūra ne kartą yra išmetusi jachtas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vakar ryte taip pat paaiškėjo, kad panašiu metu, kai buvo pranešta apie esą nelaimę patyrusį laivelį, į Klaipėdos uostą plaukė jachta „Te Kyla“, kuri pagalbos neprašė. Gali būti, kad tamsoje moteris pamatė bangų blaškomos jachtos žibintą.

Kai apie nelaimę pranešama rimtai įsitikinus, kad žmonėms reikalinga pagalba, nors tai ir nebuvo tikra žinia, už melagingą pranešimą asmuo nėra baudžiamas. Kas kita, kai tai daroma tyčia, norint sutrikdyti specialiųjų tarnybų darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaltas

Kaltas portretas
Žolė kalta.

Oi

Oi portretas
tos akys, akys... Vieni baltus arklius mato.., kiti - žiburius... Linksmas tas gyvenimas...-)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių