Klaipėdos kriminalistų akiratyje – baikeriai: įtaria turto niokojimu, žmonių terorizavimu

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio kriminalistai atlieka tyrimą dėl baikerių gaujos vykdyto turto niokojimo, žmonių terorizavimo ir kitų nusikaltimų, kaltinimai pareikšti keturiems asmenims.

Klaipėdos policija ketvirtadienį informavo atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, neteisėto disponavimo sprogmenimis, viešosios tvarkos pažeidimo bei žmogaus terorizavimo.

Pasak policijos, nusikaltimus galimai įvykdė motociklininkų klubams priklausantys asmenys, brutaliais būdais besiaiškindami tarpusavio santykius.

Vienas iš tyrimų buvo pradėtas dar gegužę, gavus pranešimą apie Klaipėdoje, prie vieno iš daugiabučių namų, užpultą vyrą.

Tą pačią dieną policijos pareigūnai Klaipėdoje, Sausio 15-osios gatvėje sulaikė užpuolime dalyvavusius, motociklininkų klubui priklausančius 21, 24 bei 29 metų vyriškius, jų automobilyje rasta rankinė granata su sprogdikliu, trys peiliai, dvi teleskopinės lazdos bei dopingo medžiagos.

Nustačius, kad užpuolimas galėjo būti susijęs su konfliktais, vykstančiais tarp dviejų baikerių klubų, tyrimą perėmė kriminalistai.

Pirmasis tyrimas, susijęs su minėtais asmenimis, Klaipėdoje pradėtas šių metų kovo mėnesio pabaigoje, gavus pranešimą dėl automobilio, priklausančio buvusiam motociklininkų klubo nariui, padegimo Gargžduose. Gaisro metu transporto priemonė visiškai sudegė. Įtariama, kad nurodytą automobilį galėjo padegti jau minėtas 29 metų vyras kartu su 30 metų bendrininku.

Gegužės viduryje Klaipėdos kriminalistai pradėjo dar vieną tyrimą dėl žmogaus terorizavimo, dėl kurio įtariamas minėtas 29 metų vyras. Atliktų kratų pas įtariamuosius metu rastas kastetas, arbaletas bei trys durklai.

Šiuo metu visi trys tyrimai sujungti į vieną.

Kaltinimai pareikšti keturiems asmenis: anksčiau neteistam 30 metų vyrui kauniečiui dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. 21 metų anksčiau neteistam, Skuodo rajono gyventojui ir 24 metų neteistam klaipėdiečiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis bei viešosios tvarkos pažeidimo. Neteistam 29 metų kauniečiui pareikšti įtarimai dėl žmogaus terorizavimo, svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, neteisėto disponavimo sprogmenimis bei viešosios tvarkos pažeidimo.

Trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Jiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

29 metų vyrui areštas vėliau pakeistas į intensyvią priežiūrą, o 21 ir 24 metų asmenims į rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Tuo metu ketvirtajam, 30 metų įtariamajam, paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Už viešosios tvarkos pažeidimą baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dviejų metų.

Už žmogaus terorizavimą grasinant susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą sveikatai ar turtui veiką arba sistemingą bauginimą panaudojant psichinę prievartą, numatytas laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu, taip pat ir už disponavimą sprogmenimis baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šliumpetriai su mopedais

šliumpetriai su mopedais portretas
cia ne baikeriai-cia šliapos.

anti"Baikeris \\\\\.../////

anti"Baikeris  \\\\\...///// portretas
Sutikai baikerį ir trenk jam per galvą ir nesuklysi,nes jie visi TRENKTI.

jis

jis portretas
deja bet retas, kuris nusprendžia įsigyti motociklą, o ypač "britva" yra sveiko protelio žmogus. Arba jauni ir kvaili, arba vidurinio amžiaus krizė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių