Klaipėdietė patikėjo sukčių pasakomis: manė, kad bendrauja su grupės žvaigžde ir neteko tūkstančių

Siekdami išvilioti svetimus pinigus, apgavikai darosi vis išradingesni. Brandaus amžiaus klaipėdietę įtikino, kad su ja susirašinėja garsios, moteriai patinkančios muzikos grupės lyderis.

Antradienį prieš vidurdienį į miesto policijos komisariatą kreipėsi 60-metė moteris, kuri pasiskundė buvusi apgauta ir prarado beveik 14 tūkst. eurų.

Moters papasakota apgavystės schema kol kas negirdėta ir Klaipėdos pareigūnams.

Šių metų kovo mėnesį klaipėdietė socialiniuose tinkluose patiktuku pažymėjo kažkokios garsios muzikos grupės vaizdo įrašą.

Moteris labai nustebo ir nudžiugo, kai gavo žinutę nuo patinkančios grupės lyderio. Taip internetu užsimezgė pažintis. Moteris šventai tikėjo, kad bendrauja su užsienio grupės žvaigžde, kuri tikino, kad ištikimiausiems gerbėjams siunčia vertingas dovanas.

Bet už šias dovanas ir jų siuntimą reikėjo sumokėti. Nuo kovo per kelis kartus pareiškimo autorė menamam grupės lyderiui pervedė 13 950 eurų.

Policininkai dar aiškinsis, kaip apgavikai sugebėjo pusę metų mulkinti moterį, į kokias ir kokių bankų sąskaitas ji siuntė pinigus.

Nepranešama, ir kokios muzikos grupės vardu veikė sukčiai.

Ši istorija dar bus tiriama, todėl laukia papildomos nukentėjusiosios apklausos bei jos pateiktų duomenų patikslinimas.

Miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis sukčiavimo tyrimas. Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už tokį nusikaltimą numato viešųjų darbų, laisvės apribojimo, arešto arba laisvės atėmimo iki trejų metų bausmes.

Jeigu moterį apgavo užsienyje, ypač ne Europos Sąjungoje gyvenantys nusikaltėliai, naivu tikėtis, kad jie bus nubausti ir atlygins nukentėjusiosios patirtą žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
su lyderiu pabendravo!

Balsas

Balsas  portretas
Dar gerai, kad nebendravo su Metal Googlu, būtų ir butą pardavusi. P.S. prie ruso buvo geriau, visi psichiniai buvo gydomi Psihuškėse, dabar namie- gydosi ambulatoriškai .

Aišku,

Aišku,  portretas
tai buvo garsi rusų muzikos grupė, o bobelė rusakalbė
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių