Tarnybinis šuo moksleivio kuprinėje rado narkotikų

Vienos uostamiesčio gimnazijos pedagogų susirūpinimas dėl mokymo įstaigoje galbūt platinamų kanapių atvedė į vyresniųjų mokinių klases pareigūnus su tarnybiniu šunimi.

Sausio pradžioje gimnazijos vadovai kreipėsi į Klaipėdos miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus bendruomenės pareigūnus. Pedagogai pasidalijo nerimu dėl vyresniųjų klasių mokinių vartojamų kvaišalų. Policininkai pažadėjo surengti mokykloje prevencinę priemonę, paprasčiau tariant, atvykti į mokyklą su narkotikų ieškoti apmokytu tarnybiniu šunimi.

Mokyklos ir policijos veiksmai suderinti maždaug per savaitę.

Ketvirtadienį ryte į gimnaziją atėjo kelios bendruomenės pareigūnės ir kinologė su augintine, belgų avigane Troja.

Pareigūnai kartu su mokyklos direktore ir jos pavaduotoja įėjo į pedagogų nurodytas klases, pasakojo apie tabako, alkoholio ir narkotikų vartojimo teisinę atsakomybę. Tuo pačiu kalbėta apie kinologų darbą, demonstravo, kaip šuo paklūsta kinologės komandoms.

Šuns pasirodymas klasėse sukėlė audringas moksleivių emocijas. Dauguma džiūgavo ir smalsiai stebėjo Troją, kai kurių reakcija rodė, kad jie jaučia baimę, yra įsitempę.

„Vienoje klasių tarnybinis šuo sustojo prie moksleivio kuprinės ir davė ženklą, kad joje yra narkotinių medžiagų. Moksleivis buvo paprašytas išeiti iš klasės ir pasiimti savo daiktus. Kitoje patalpoje buvo patikrintas jo kuprinės turinys, taip rasta, kaip spėjama, narkotinių medžiagų“, – pasakojo bendruomenės pareigūnų grupės specialistė Simona Narūnė.

Pareigūnė iškart pastebėjo, kad pamatęs šunį minėtas vaikinas išbalo, iškart buvo akivaizdu, kad jam tai sukėlė didžiulę įtampą.

Nepilnamečio kuprinėje aptikta 17 lankstinukų, o juose – augalinės kilmės kvaišalai. Be to mokinys turėjo kanapių smulkinimo prietaisą, kuriame taip pat buvo tų pačių medžiagų.

Kanapės rastos pačioje prevencinės priemonės pradžioje, kai pareigūnai su mokyklos vadovėmis lankėsi pirmojoje klasėje. Kitose panašių radinių neaptikta.

Trijose klasėse pareigūnai apsilankė per vieną pamoką.

Įtariamasis buvo išgabentas į vyriausiąjį policijos komisariatą, kur iškviesta ir paauglio mama. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, vaikinas, kaip ir daugelis panašiose situacijose, tikino, kad „žolės“ neketino platinti, ją įsigijo savo reikmėms. Moksleivis yra tokio amžiaus, kai už savo veiksmus turės atsakyti pats.

Tikėtina, kad šį kartą už grotų jis nepateks, tačiau jo laukia dideli nemalonumai.

Panašūs patikrinimai rengiami mokyklų vadovų prašymu arba vykdant policijos priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Minknh

Minknh portretas
Išvis Lietuvoj galėtu legalizuoti žole , atsigautu ne tik valstybe , bet ir žmones :)

...

... portretas
TUOJ juodoji Š** pareikš kad 'NEVALIA vaikų saviraiškos teisių slopint'... gal laikas ją pačią įžemint?

to Mastyk!

to Mastyk! portretas
jei seimunai neestu sudo ar kokiu narkotiniu medziagu tai tikrai ne tik elgtusi adekvaciai bet ir istatymus priiminetu nesusipyke su protu...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių