Klaipėdietė tris kartus patikėjo sukčiais

Klaipėdoje gyvenanti moteris tris kartus patikėjo sukčiais. Pirmasis kartas jai netapo pamoka, po to ji leidosi apgaunama dar du kartus. Tai tik dar kartą byloja, kad daugybė pavyzdžių ir policijos ar bankų atstovų patarimai žmonių nepasiekia.

Į policiją kreipėsi 40-metė ir parašė iškart du pareiškimus. Abiejuose ji dėstė apgavysčių aplinkybes ir nurodė, kaip prarado pinigus.

Pasirodo, gegužės 18 d., šeštadienį, socialiniame tinkle „Telegram“ ji pamatė skelbimą, kuriame buvo žadama padėti susigrąžinti sukčių išviliotus pinigus.

Skelbimas sudomino patiklią klaipėdietę, nes kiek anksčiau ji jau buvo skaudžiai nukentėjusi nuo apgavikų.

Moteris už būsimą „paslaugą“ pervedė 549,16 euro. Galbūt būtent ši aplinkybė padės pareigūnams rasti siūlo galą ar bent suprasti, kokioje šalyje yra nusikaltėliai.

Netrukus moteris sulaukė skambučio. Kažkokie nepažįstami žmonės aiškino galintys padėti susigrąžinti sukčių išviliotus pinigus. Kol kas nežinoma, ar pokalbio metu minėta, kad tai tie patys asmenys, kuriems prieš kelias dienas klaipėdietė pervedė pinigų.

Kalbėdami telefonu sukčiai moterį įtikino parsisiųsti kažkokią programėlę, ilgo pokalbio metu ji vykdė įvairius paliepimus, ko gero, nė pati nepajutusi, kaip atskleidė slaptus elektroninės bankininkystės duomenis.

Tą pačią dieną nukentėjusioji pamatė, kad iš jos banko sąskaitos dingo 1 198,07 euro. Tada klaipėdietė suprato, kad buvo dar kartą apgauta, ir nuskubėjo į policiją.

Tokios keistos sumos susidarė konvertavus eurus į kitą valiutą. Galbūt sukčiavimo atvejus tiriantiems pareigūnams ši aplinkybė padės rasti siūlo galą ar bent suprasti, kokioje šalyje yra nusikaltėliai.

Kiek pinigų nukentėjusioji prarado per pirmąją aferą, po kurios užsinorėjo susigrąžinti prarastas lėšas, nepranešama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
....tokia dar jauna, tokios gudrybės,manykime viskas surikiuota su ja,taigi nelabai tikekim...

Kaip posakyje

Kaip posakyje portretas
prigavo mergą su trečiu vaiku...

Siaip

Siaip portretas
Liux komentarai! Tai ir I psichuskes uzdarinejat?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių