Kelmės miške pasiklydusi senolė grybauti daugiau neis

  • Teksto dydis:

Trečiadienio popietę Kelmės rajono Pašiaušės miške policija rado pasiklydusią senyvo amžiaus grybautoją.

Kaip pranešė Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, 85 metų moteris pasiklydo, kai išvyko grybauti į mišką drauge su artimaisiais.

Kartu su senute grybavusiai moteriai nurodžius, kuriame miško takelyje jos išsiskyrė, policijos tarnybinis šuo netruko rasti pėdsakus.

Siekdami sumažinti paieškos teritoriją, pareigūnai pamiškėje įjungė tarnybinio automobilio garsinį signalą, tikėdamiesi, kad jį išgirs ir sklindančio garso link judės pasiklydusi grybautoja. Tuo metu kinologas su tarnybiniu šunimi ir kiti paieškoje dalyvavę pareigūnai ėjo miško giluma, nuolat kviesdami moterį vardu. Priartėję pelkes, pareigūnai suprato judantys teisinga linkme, nes žemėje buvo matyti įspaustų pėdsakų.

„Kiekviena paieškos minutė buvo brangi, nes pelkėtame miške sušlapusi močiutė galėjo sušalti, tad turėjome vienintelį tikslą – gyvą ir sveiką paklydėlę rasti iki sutemų“, – pasakojo paieškoje dalyvavę pareigūnai.

Praėjus porai valandų nuo paieškos pradžios, paklydusi moteris rasta nuo automobilio nutolusi apie keturis kilometrus.

„Jau maniau, kad teks numirti miško tankmėje, buvau labai išsigandusi, sušlapusi. Pradžioje apie porą valandų bandžiau kelią rasti pati, bet supratusi, jog patekau į beviltišką situaciją, šaukiausi pagalbos. Niekada daugiau neisiu grybauti“, – susijaudinusi pasakojo moteris.

Kadangi medikų pagalbos grybautojai neprireikė, išvežę iš miško, pareigūnai ją paliko artimųjų priežiūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių