Buvusi Mažeikių savivaldybės tarybos narė G. Gricienė bus teisiama dėl galimai pasisavintų lėšų

Buvusi Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narė Genoveita Gricienė taps dar viena teisiamąja „čekiukų“ bylose – buvusi politikė bus teisiama dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, sukčiavimo, dokumentų klastojimo bei jų panaudojimo.

Pareigūnai įtaria, kad buvusi savivaldybės narė galimai klastojo dokumentus ir neteisėtai įgijo daugiau nei 6 tūkst. eurų.

Kaltinamosios bylą Šiaulių apygardos prokuratūra perdavė nagrinėti teismui.

Šį ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrejus Mirnyj, jį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai.

Kaip pranešė prokuratūra, per ikiteisminį tyrimą  buvo nustatyta, kad G. Gricienė, 2020-2023 metais eidama Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narės pareigas, siekdama apgaule savo naudai įgyti savivaldybės administracijai priklausantį turtą – pinigines lėšas, sąmoningai suklastojo tikrus dokumentus – 11 vienetų ataskaitų. Jose politikė įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis apie išlaidas kurui ir automobilio remontui, neva patirtas vykdant tarybos narės pareigas.

Tyrimo duomenimis, G. Gricienei 2020-2023 metais iš viso nepagrįstai buvo išmokėti 6 tūkst. 234 eurai.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro A. Mirnyj, kaltinamoji tokiais savo veiksmais padarė ne tik turtinę, bet ir didelę neturtinę žalą Mažeikių rajono savivaldybei, nes sumenkino tarybos nario autoritetą ir visuomenės pasitikėjimą, pakenkė savivaldybės įvaizdžiui bei sumenkino jos prestižą.

Ikiteisminio tyrimo metu G. Gricienė savo kaltės nepripažino.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės, Kaišiadorių rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių