Vartotojų skundų gavusi tarnyba teisėsaugos prašys tirti galimą „Beta Media“ sukčiavimą

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) nuo praėjusio penktadienio gavo apie 200 vartotojų skundų, kad jie negali pasinaudoti per interneto svetaines beta.lt ir grupinis.lt pirktais įvairių paslaugų kuponais.

Juos pardavė apie planus inicijuoti bankrotą pranešusi bendrovė „Beta Media“. 

Tarnyba pranešė, kad ji kreipsis į teisėsaugą dėl galimo „Beta Media“ sukčiavimo, BNS antradienį teigė tarnybos atstovė Dalia Malinauskienė.

„Praeitą savaitę prašymų vartotojų, kad negali pasinaudoti kuponais, gavome gal 10 (...). Per savaitgalį, vakar ir šiandien sulaukėme apie 200 vartotojų prašymų“, – BNS sakė D. Malinauskienė.

Jos teigimu, VVTAT dar penktadienį išsiuntė bendrovei raštą prašydama paaiškinti, kodėl nevykdomi įsipareigojimai ir kokios sutartys sudarytos su trečiaisiais asmenimis.

Pasak tarnybos, vartotojų patirti nuostoliai siekia nuo 20 eurų už sušių rinkinį iki 2 tūkst. eurų už skrydį balionu ar kelionę šeimai į Turkiją.

Agentūra visus prašymus nagrinės ir priims sprendimus, o jei „Beta Media“ bus iškelta bankroto byla ir paskirtas administratorius, vartotojai visus prašymus turės teikti jam bei stoti į kreditorių eilę.

D. Malinauskienės teigimu, vartotojų prašoma susisiekti su tiesioginiais paslaugų teikėjais, su kuriais „Beta Media“ galėjo atsiskaityti ir kuponais dar galima pasinaudoti.

„Mums aiškėja iš prašymų, kad galbūt jau ne „Beta Media“, bet patys paslaugos tiekėjai bus atsakingi kai kuriais atvejais. Žiūrime sutartis, nes labai įvairios situacijos yra“, – komentavo D. Malinauskienė.

„Beta Media“ apie ketinimą inicijuoti bankrotą pranešė praėjusį penktadienį, išsiuntusi klientams elektroninį laišką.

Bendrovės direktorius ir vienintelis akcininkas Raimundas Adomaitis BNS pirmadienį teigė, kad netrukus bus pateiktas ieškinys teismui prašant iškelti bankroto bylą.

Beta.lt tinklapis nebeveikia, o grupinis.lt skelbia, kad atliekami svetainės atnaujinimo darbai, o visų iki šiol įsigytų kuponų galiojimo tvarka nesikeičia ir jais galima pasinaudoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių