A.Ditkovskytė ir P.Vanagas – tarp projekto „Ledas ir liepsna“ lyderių

Naujausioje Pirmojo Baltijos kanalo (PBK) projekto „Ledas ir liepsna“ laidoje ant parketo pasirodžiusi Agnės Ditkovskytės ir Povilo Vanago pora susilaukė ypač gausių publikos ovacijų.

Gerų žodžių negailėjo ir komisijos nariai, kurie porai skyrė 11,98 balus: 5,98 balus už techniką ir 6,0 balus už pasirodymo artistinį išpildymą.

Po šių įvertinimų pora šoktelėjo į 2-4 vietą, kuria dalinasi su Marijos Koževnikovos ir Aleksejaus Jagudino bei Sati Kazanovos ir Romano Kostamarovo poromis. Tai aukščiausia Lietuvos atstovų pozicija turnyrinėje lentelėje per visą projekto laiką.

Šios projekto „Ledas ir liepsna“ laidos tema – šiuolaikinių miuziklų kompozicijos. Agnė ir Povilas pasirinko populiarųjį  S. Sondheimo muzikinį trilerį „Svynis Todas: demonas kirpėjas“. Pilką XIX a. Londono aplinką priminė niūrūs šokėjų kostiumai, pašiaušti plaukai, šiurpus grimas ir grėsminga muzika. Šokyje Vanagas įkūnijo kerštaujantį Svynį Todą, savo bendrininkę ponią Levit bandantį nužudyti skutimosi peiliu. Šiuolaikinio šokio judesiais ir vaidybiniais elementais pora puikiai perteikė miuziklo dvasią. Šokio metu pamestas peilis nesutrukdė Vanagui įtikinamai užbaigti pasirodymo – ponia Levit netikėtai buvo pasmaugta. Įvykdęs nusikaltimą, Svynį Todą įkūnijantis Povilas nusitempė Agnę į dūmų kamuolį. Po sėkmingo pasirodymo savo džiaugsmo neslėpė ir poros treneris. O sužavėti šokiu salės žiūrovai porai plojo šaukdami „bravo“. Po pasirodymo P. Vanagas apgailestavo, kad šokis pasibaigė kiek kitaip, nei buvo planuota, tačiau komisijos nariai jam atgalios šaukė, jog viskas buvo atlikta nepriekaištingai.

Faruchas Razumatovas buvo vienintelis komisijos narys, kuris poros šokio techninį atlikimą įvertino ne maksimumu, o skirdamas 5,9 balus. Jis teigė, jog Agnė ir Povilas jį yra išlepinę savo pasirodymais, tad jis iš jų tikėjęsis dar geresnių rezultatų. Ingeborga Dapkūnaitė, patikinusi, kad tokių baisių kirpėjų, kaip Povilas, Lietuvoje jai sutikti neteko, Agnės ir Povilo porai gerų žodžių negailėjo: „Šis pasirodymas buvo tikrai beprotiškas. Jie puikiai išpildė S. Sondheimo muziką. Agnės ir Povilo šiuolaikinio šokio ir vaidybiniai elementai mane įtikino“, – džiaugėsi Ingeborga.

Viena laidos vedėjų Anastasija Zavorotniuk prasitarė, kad kiekvieną kartą dukros pasirodymo pažiūrėti ateina Agnės mama.  Tačiau projekto dalyvė neatskleidė, kuris pasirodymas mamai yra labiausiai įsiminęs.

Maksimalūs komisijos balai atiteko tik Aleksejaus Vorobjovo ir Tatjanos Navkos porai, atstovaujančiai Rusiją. Jie tapo projekto lyderiais. Po lapkričio 28 d. laidos vykusio balsavimo Zaros ir Antono Sicharulidze pora surinko 50,2 proc. žiūrovų balsų, o Lizos Arzamasovos ir Maksimo Staviskio pora – 49,8 proc.. Pagal projekto taisykles, poros, surinkusios panašų kiekį balsų, iš projekto neiškrenta.

Sekanti projekto „Ledas ir liepsna“ laida – gruodžio 12 d., sekmadienį 17:10 val. per PBK. Nuo šiol nė viena pora iš projekto nebeiškris – visų keturių likusių laidų rezultatai sumuosis, o iš likusių 14 porų pačią šauniausią išrinks televizijos žiūrovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių