Jau po savaitės Vilniuje vėl skambės džiazas

Šiandien „Neringos“ restorane surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatyta festivalio „Vilnius Jazz 2011“ programa. Festivalio organizatorius Antanas Gustys patvirtino, kad ir šiais metais bus ką naujo pamatyti ir išgirsti.

„Šis festivalis niekad nesiorientavo į vardus, nes tai - ne vardų, o atradimų, naujovių festivalis, ir jų šiais metais, tikimės, bus nemažai“, - per spaudos konferenciją sakė A.Gustys.

Spalio 11 d. miestiečiai ir sostinės svečiai kviečiami į išskirtinį festivalio atidarymo koncertą, kuris specialiai dedikuotas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio metams. Šv. Kotrynos bažnyčioje bus pristatyta šviesos ir garso misterija M.K.Čiurlionio kūrybos motyvais. Artūras Bumšteinas ir daugiainstrumentalistas Liudas Mockūnas, pasitelkę elektroniką ir medinius pučiamuosius instrumentus, ketina perteikti ypatingą šio garsaus kompozitoriaus ir dailininko kūrybos atmosferą.

Po savaitės prasidedantis festivalis klausytojus ruošiasi džiuginti ne tik atlikėjais iš Europos, bet ir iš Azijos (duetas iš Pietų Korėjos - Miyeon ir Park Je Chunas), taip pat Australijos („Logic“). „Viena festivalio misijų yra pristatyti ne tik Amerikos džiazą, bet ir viso pasaulio, taigi ir Europos, Azijos“, - kalbėjo festivalio organizatorius.

Tiesa, jis apgailestavo, kad dėl stichinių nelaimių nukentėjusi Japonija negalėjo šiais metais skirti paramos vienai savo grupių, kuri turėjo dalyvauti festivalyje, ir vylėsi, jog kitais metais jie turės galimybę atvykti.
Ne mažiau įspūdingas laukia ir tarptautinio kolektyvo „Das Kapital“ pasirodymas, kuriame drauge su lietuvių vaizdo menininke Aurelija Maknyte jis pristatys vaizdo ir garso improvizacijų projektą. Daugelio prašymu į festivalį sugrįžta grupė „Juan Louis“. Taip pat netrūks ir uždegančių Balkanų motyvų koncertuojant grupei „Jazzta Prasta“.

Išskirtiniu šveicarų produktu, kurį tikrai verta pamatyti ir išgirsti, A.Gustys pavadino grupę „Colin Vallon Trio“. Nustebinti turėtų ir Tomo Kutavičiaus bei Arūno Šlausto projektas, daugumą kompozicijų muzikai sukūrė specialiai šiam festivaliui.

Festivalio uždarymo koncerte pasirodys šalies džiazo grandai Petras Vyšniauskas ir Juozas Milašius. Kartu jie muzikuoja jau ketvirtį amžiaus, tačiau dviese Vilniaus džiazo festivalio scenoje pasirodys pirmą kartą.
Šiemet vyks jau šeštasis konkursas „Vilnius Jazz Young Power“. Pirmą kartą Lietuvos „Grand Prix“ laimėtojas turės galimybę pasirodyti Šiaurės šalių jaunų džiazo atlikėjų konkurse, kuris kitąmet vyks Farerų salose.


Šiame straipsnyje: Vilnius Jazzdžiazas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių