Jubiliejiniu koncertu „Gervelė“ atsisveikins

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos folkloro ansamblis „Gervelė“ penktadienį surengs 20-mečio koncertą, kuris bus paskutinis.

Kaip bebūtų gaila, „Gervelė“, suskaičiavusi 20 kūrybingų ir šviesių veiklos metų, šį pavasarį susiruošė išskristi ir jubiliejiniu koncertu atsisveikins su mokyklos bei miesto visuomene. Todėl į koncertą „Išlek gervelė“ ansamblis ypač kviečia visus savo bičiulius, buvusius narius ir folkloro gerbėjus.

Anot klaipėdietės etnologės Irenos Armonienės, „išskleisdami skrydžiui į gyvenimą sparnus, jaunuoliai su savimi išsineša tradicinių vertybių aruodus, nuoširdžiai supiltus kūrybingų  „Gervelės“  vadovų - kolektyvo įkūrėjos Astos  Strumilienės ir Ričardo Bučmio“. Armonika  „Gervelėje“ kelerius metus griežė ir garsus Zarasų krašto muzikantas Gintaras  Andrijauskas. Ansamblyje dainuojantys gimnazistai vis keitėsi, nes išeidavo abiturientai, ir vėl būdavo dirbama su naujokais, dainavo broliai ir seserys, susikūrė ansambliečių šeimos. Didžiausia vertybe ir džiaugsmu vadovė - gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja A.Strumilienė - laiko bendravimą su ypatingais jaunais žmonėmis, kurie prisiliečia prie mūsų tautos šaknų ir, tikėkime, jų nepamirš.

Gyvybingas ir jaunatviškas gimnazistų ansamblis koncertavo ne tik „Ąžuolyno“ bendruomenei. Jis mielai dainavo ir šoko miesto, šalies ir tarptautiniuose  renginiuose. Kelis kartus „Gervelė“ atstovavo Lietuvai tarptautiniuose folkloro fetivaliuose „Europeada“ Italijoje ir Vokietijoje, koncertavo Švedijoje, Lenkijoje, Estijoje, Ukrainoje.

Kolektyvas yra paruošęs ne vieną programą:„Vestuvės“, „Jūs mano kūmužėliai“ (krikštynų apeigos ir papročiai), „Našlaičių dainos“. „Žmogus, ką širdy jaučia, tą ir balsu išreiškia“, skirtą S.Daukantui, literatūrinį-folklorinį projektą „Eglė žalčių karalienė“.

„Gerveliukai“ aktyviai dalyvavo ir miesto etnokultūriniame gyvenime - aktyviai įsiliejo į Etnokultūros centro organizuojamus renginius - etninės kultūros stovyklas „Vėlungis“, Martyno, Atvelykio šventes ir kitus.

Folkloro ansamblio „Gervelė“ jubiliejinis atsisveikinimo koncertas „Išlek gervelė“ - balandžio 30 d., penktadienį, 19 val. Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje  (Paryžiaus Komunos g. 16).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių