Los Andželo kino kritikai geriausia juosta pripažino „Socialinį tinklą“

Los Andželo kino kritikų asociacija geriausia šių metų juosta pripažino įtempto siužeto dramą apie "Facebook" atsiradimą "Socialinis tinklas".

Filmas sekmadienį buvo pripažintas geriausiu dar trijose, įskaitant ir geriausio režisieriaus, kategorijose. Apdovanojimą už geriausią režisūrą Davidas Fincheris pasidalino su prancūzu filmo apie teroristą revoliucionierių "Karlosas" kūrėju Olivier Assayasu.

Neliko neįvertintas ir filmo scenarijaus autoriaus Aarono Sorkino darbas. Už muziką gautą apdovanojimą "Socialinis tinklapis" taip pat dalinosi su filmu "Vaiduoklis".

Filme "Facebook" tinklo įkūrėjo milijardieriaus Marko Zuckerbergo vaidmenį atliko Jesse'as Eisenbergas. Po šio filmo pasirodymo ne visada patraukliai jame vaizduojamas M.Zuckerbergas aktyviai pradėjo aukoti labdarai.

Visi keturi apdovanojimai už vaidybą teko užsienio aktoriams. Colinas Firthas buvo apdovanotas už karaliaus Jurgio VI vaidmenį filme "Karaliaus kalba", o korėjiečių aktorė Kim Hye-ja gavo apdovanojimą už vaidmenį kriminalinėje dramoje "Motina".

Apdovanojimai už geriausius antro plano vaidmenis teko nusikaltėlius suvaidinusiems kino veteranams - korsikiečių gaujos vadeivą dramoje "Pranašas" įkūnijusiam prancūzų aktoriui Nielsui Arestrupui, ir australų juostoje "Gyvūnų karalystė" nusikaltėlių matronos vaidmenį atlikusiai Jacki Weaver.

Geriausiu filmu užsienio kalba pripažinta juosta "Karlosas", o geriausiu šių metų animaciniu filmu - "Žaislų istorija. 3". Geriausiu dokumentiniu filmu išrinktas "Paskutinis traukinys namo", drama apie baleto artistus "Juodoji gulbė" apdovanota už geriausią kinematografiją, o filmas "Pradžia" - už scenografiją.

Los Andželo kritikai paprastai pirmenybę skiria įmantriems filmams ir retai jų išrinkti filmai pelno "Oskarus".

Tačiau pernai kritikų simpatijas pelniusi juosta "Išminuotojų būrys" vėliau gavo ir "Oskaro" apdovanojimą. Tokio paties dvigubo pripažinimo susilaukė ir 1993 metų filmas "Šindlerio sąrašas".

Juostos "Socialinis tinklas", "Žaislų istorija" ir "Pradžia" taip pat patenka į Amerikos kino instituto sudarytą geriausių 2010 metų juostų dešimtuką.

Jame taip pat atsidūrė "Juodoji gulbė", "Kovotojas", "Vaikams viskas gerai", "127 valandos", "Miestas", "Tikras išbandymas" ir "Vinterio kaulai". Į dešimtuką nepateko "Karaliaus kalba".

Kritikų išskirtuosius filmus tradiciškai galima suskirstyti į populiariuosius ir nekomercinius. Filmų "Juodoji gulbė" ir "Kovotojas" nuoma kol kas yra ribota, o brolių Coenų vesternas "Tikras išbandymas" kinuose pasirodys tik šio mėnesio pabaigoje.


Šiame straipsnyje: Socialinis tinklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių