Mokiniai vis aktyviau piešia gražiausius lietuviškus žodžius

Vaikų piešinių konkursas „Nupiešk gražiausią žodį“, skirtas lietuvių kalbos puoselėjimui ir jos grožio atskleidimui, sudomina vis daugiau pradinių klasių mokinių.

Vertinimo komisija gauna ne tik pavienių vaikų darbus, bet ir sulaukia visos klasės piešinių. Mokytojai, siekdami ugdyti vaikų pagarbą lietuvių kalbai, gražiausio žodžio piešimui dažnai paskiria dailės pamokas.

Šiaulių Lieporių pradinės mokyklos mokytoja Jūratė Markūnienė teigė, kad vaikai ir patys rodo iniciatyvą ir noriai dalyvauja įvairiuose konkursuose. „Savo mokinukams visiškai nepadėjau – jie patys išsirinko gražiausius lietuviškus žodžius ir juos piešė. Mokiniams tema labai patiko ir tikrai nepasirodė sudėtinga. Vėliau vaikų darbelius žiūrėjome per vaizdo projektorių, jais pasidžiaugėme. Taip pat vaikai pamatė www.lituanika.lt interneto svetainę, kurioje publikuojami jų piešiniai“, - iniciatyviai konkurse „Nupiešk gražiausią žodį“ dalyvaujančia savo klase džiaugėsi mokytoja J. Markūnienė, kurios vadovaujama klasė nuolat aktyviai dalyvauja įvairiuose konkurse ir tikisi, kad sėkmė šį kartą neaplenks.

Konkursą „Nupiešk gražiausią žodį“ inicijuojančios kalbines technologijas plėtojančios bendrovės „Tilde IT“ direktorius Vaclovas Pranskūnas džiaugėsi, kad konkursas tampa vis populiaresnis. „Mus, kaip konkurso organizatorius, džiugina, kad sulaukiame visų klasių piešinių, pedagogai ragina vaikus piešti gražiausius lietuviškus žodžius ir ugdo jaunąją kartą patriotiška dvasia“, – kalbėjo konkurso iniciatorius V. Pranskūnas.

Pradinių klasių mokiniai savo piešinius gali siųsti iki gruodžio 1 dienos. Gražiausiai nupieštų lietuviškų žodžių autorių lauks prizai: kompiuteris su programine įranga, fotoaparatas ir mobilus telefonas. Taip pat dalyvius nudžiugins leidyklos „Šviesa“ dovanos bei programinė įranga „Tildės Biuras 2009 Namams“.

Konkursui jau yra atsiųsta apie 2000 vaikų piešinių, kurie eksponuojami virtualioje galerijoje, esančioje tinklalapyje www.lituanika.lt.

Vaikų piešinių konkursą „Nupiešk gražiausią žodį“ organizuoja bendrovė „Tilde IT“ kartu su Švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvių kalbos institutu.


Šiame straipsnyje: Nupiešk gražiausią žodį

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių