Prancūzijoje mirė aktorius ir režisierius J. Ch. Mončys-Moncevičius

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje mirė aktorius ir režisierius, skulptoriaus Antano Mončio sūnus bei jo darbų ir lietuvių kultūros skleidėjas Jeanas-Christophe'as Mončys-Moncevičius (Žanas Kristofas Mončys-Moncevičius).

Prezidento Gitano Nausėdos teigimu, Lietuva su didele pagarba ir dėkingumu prisimins jo pastangas ir milžinišką indėlį vystant Lietuvos ir Prancūzijos santykius, telkiant Prancūzijos lietuvių bendruomenę.

Anot prezidento, J. Ch. Mončys-Moncevičius nuoširdžiai rūpinosi Lietuvos kultūros  sklaida, Lietuvai dovanojo tėvo kūrinių.

„Bus gerai“, uždainuodavo J. Ch. Mončys-Moncevičius, taip pabrėždamas savąsias šaknis ir požiūrį į gyvenimą. Prisimindamas mūsų šiltus susitikimus tikiu, kad ir šiųmetinis Lietuvos sezonas Prancūzijoje taps savotišku jo veiklos ir atsidavimo Lietuvai pavyzdžiu“, – rašoma G. Nausėdos užuojautoje.

J. Ch. Mončys-Moncevičius – Paryžiuje gyvenusio ir kūrusio iškilaus lietuvių skulptoriaus Antano Mončio sūnus, prisiminimų knygos „Mano Tėvas Antas. 100 prisiminimų apie Antaną Mončį“ autorius.

2022 metais J. Ch. Mončys-Moncevičius apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių