Skelbiamas konkursas Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto vadovo pareigoms užimti

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) skelbia konkursą Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto (LLTI) direktoriaus pareigoms užimti.

Ministerijos duomenimis, pretendentai turi turėti humanitarinių mokslų daktaro laipsnį, ne mažesnę nei 3 metų dalyvavimo tarptautinio lygio mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) projektuose bei mokslinių darbų publikavimo tarptautiniuose leidiniuose patirtį, mokėti anglų kalbą ir atitikti kitus reikalavimus.

Kaip nurodoma pranešime, Institutas vykdo valstybei ir visuomenei svarbius ilgalaikius lituanistinius mokslinius tyrimus, socialinę ir kultūrinę lituanistikos plėtrą, turi ypatingos nacionalinės svarbos statusą. Tikimasi, kad naujasis vadovas imsis lyderystės stiprinant instituto veiklą bei didinat jo žinomumą tarptautinėje erdvėje.

Teikti paraiškas dėl dalyvavimo konkurse bus galima iki spalio 11 dienos.

ELTA primena, kad gegužės pabaigoje ŠMSM pranešė, jog LLTI nustatyti finansiniai, viešųjų pirkimų pažeidimai. Savo ruožtu Valstybės kontrolė, atlikusi instituto veiklos auditą, kreipėsi į STT ir perdavė surinktą informaciją dėl netinkamo lėšų panaudojimo, viešųjų pirkimų tvarkos pažeidimo, neišleistų valstybinį finansavimą gavusių knygų.

Įvertinusi nustatytus pažeidimus, laikinai ŠMSM vadovės pareigas ėjusi buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė A. Martišiūtei-Linartienei skyrė įspėjimą dėl netinkamo pareigų vykdymo bei įpareigojo direktorę užtikrinti, kad įstaigoje būtų tinkamai vykdoma vidaus kontrolė bei laikomasi teisės aktų.

Savo ruožtu LLTI vadovė nurodė skųsianti ministrės įspėjimą Darbo ginčų komisijai. A. Martišiūtė-Linartienė taip pat kartoja nesutinkanti su Valstybės audito išvadomis ir akcentuoja, kad visos lėšos, dėl kurių keliami klausimai, buvo panaudotos tikslingai, pirkti darbai taip pat atlikti.

LLTI vadovės kadencija baigiasi šių metų rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių