Atlikėjas A. Rimiškis: mūsų šeimoje griežtasis policininkas esu aš

Jų pažinties istorija romantiška. Pirmojo realybės šou „Kelias į žvaigždes“ nugalėtojas pamilsta per filmavimus sutiktą šokėją, juodu susituokia, susilaukia vaikų. Šiandien atlikėjas Andrius Rimiškis ir jo žmona Vaida Rimiškienė sako, kad jokiuose realybės šou jau nebenorėtų dalyvauti, o geriausiu gyvenimo projektu vadina savo šeimą.

Nugalėjo... meilė

Susipažino dvidešimtmečiai jaunuoliai per pirmąjį realybės šou „Kelias į žvaigždes“, kai Andrius su kitais projekto dalyviais keturis mėnesius buvo susaistytas griežtų sutarties sąlygų. Vaida tuomet dirbo policijos pareigūne, o laisvalaikiu buvo viena iš „Tina Dance“ šokėjų, kurias realybės šou dalyviai pamatydavo tik per repeticijas ir filmavimus.

„Abu supratome, kad jaučiame tą patį. Pamenu, kaip išgyvenau, kad mūsų neišleidžia net į parduotuvę, nes labai norėjau nupirkti Vaidai dovanų. Vis dėlto sykį pavyko ir per vieną tiesioginį eterį įspraudžiau jai į delną grandinėlę“, – prisimena Andrius, prieš projektą studijavęs muzikos pedagogiką Vilniaus universitete.

Pajutę vienas kitam stiprius jausmus jaunuoliai sprendė galvosūkį, kaip bus toliau: Vaida gyveno netoli Klaipėdos, Andrius studijavo Vilniuje. Laimei, meilės dievaitis Amūras viską sudėliojo į savo vietas: A. Rimiškis pasirašė sutartį su muzikos prodiuseriais klaipėdiečiais Gintaru ir Mindaugu Bendžiais, persikraustė į uostamiestį, vedė savo mylimąją Vaidą, kuri jam pagimdė dvi šaunias dukrytes. Lėjai dabar – trylika, Andrėjai – septyneri.

Liepos 23-iąją pora minėjo keturiolikos metų vedybų sukaktį – šventė dramblio kaulo vestuves. Tiesa, ne tradiciškai Nidoje, kur juodu tuokėsi, bet Andriaus sesers Ramintos vestuvėse, kurios vyko tomis dienomis. Vaida ta proga pasipuošė elegantiška dramblio kaulo spalvos suknele.

„Vienuolika metų už mane jaunesnė sesuo tapo Raminta Taraile, na, o mes su Vaida pirmą kartą buvome vestuvių liudininkai, – šypsosi dažnai pats vestuvėse grojantis ir dainuojantis muzikantas. – Beje, šį rudenį liudininkai būsime dar kartą. Rugsėjį išteka ir Vaidos sesuo.“

Artimi: Andriaus sesuo Raminta Tarailė – toks pats meniškos sielos žmogus kaip ir brolis. Ji kuria dainų tekstus, dainuoja, todėl dažnai tampa Andriaus koncertų dalyve. / A. ir V. Rimiškių šeimos archyvo nuotr.

Šeimyniški koncertai

Vienintelę seserį turintis A. Rimiškis vadina ją meniškos sielos žmogumi. Anot brolio, Raminta kuria labai gražius tekstus dainoms, o ir pati dainuoja, todėl dažnai įsilieja į jo koncertinę veiklą, kaip, beje, ir dukros.

„Su seserimi esame išleidę keletą bendrų dainų, žinomiausia – „Tave matau“. Dukra Lėja per koncertus pašoka, mažoji Andrėja padainuoja, o žmona Vaida tvarko administracinius reikalus. Žodžiu, koncertai – labai šeimyniški, nors ir pasirodome su gyvo garso muzikantų grupe, pritariančiaisiais vokalistais“, – pasakoja Andrius.

Po koncertų atėję nusifotografuoti žmonės dėkoja atlikėjui, kad atvėrė jiems savo šeimos duris.

Ar Andrius tiki likimu? Juk jei nebūtų dalyvavęs šou „Kelyje į žvaigždes“, nebūtų sutikęs Vaidos. Vyras tvirtina, kad jaučia didelį dėkingumą gyvenimui, Dievui, kad taip gerai viską sudėliojo.

Svečias: Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijoje mokosi abi Rimiškių dukros, todėl Andrius čia dažnas svečias – ir kaip atlikėjas, ir kaip tėtis. / A. ir V. Rimiškių šeimos archyvo nuotr.

Visi – gruodinukai

Atlikėjas išduoda labai įdomų faktą, kad beveik visi jų šeimos nariai yra gruodinukai – gimę gruodžio mėnesį. Andrius gimtadienį švenčia gruodžio 13-ąją, jo sesuo Raminta – gruodžio 31-ąją, atlikėjo dukra Andrėja pasaulį išvydo gruodžio 12-ąją, pačiose Andriaus 30-mečio išvakarėse. Vos pora dienų po gruodžio, sausio 2-ąją, gimė Lėja. Giminaičiai juokiasi, jog iš anksto turi taupyti pinigus, kad visų gruodinukų dovanoms užtektų.

„Aš nuo jų irgi nesu labai nutolusi. Mano gimtadienis – lapkričio 5-ąją“, – šypsosi Andriaus žmona.

Kokios dovanos jiems pačios geriausios? Vaida mini sveikatą, vienas kito palaikymą, supratimą šeimoje. Andrius priduria, kad ne kažkokie materialūs dalykai, bet šeimos vertybės yra abiejų gyvenimo pagrindas, todėl jam norisi, kad visi šeimos nariai būtų sveiki, linksmi ir nepamirštų džiaugtis kiekviena akimirka.

„Kai atsikeli ryte ir matai, kad visi šypsosi, – man tai pati geriausia dovana“, – prisipažįsta jis.

Virtuvė – mano šventovė. Ten galiu išsilieti, pabūti su savo mintimis ir dar pagaminti maisto šeimai.

Kai pramogų pasaulį sudrebina eilinis skyrybų skandalas, Andrius linkęs prisiminti amžinatilsį senelio žodžius: „Jei jau vyras palieka moterį, jis niekam tikęs.“ Nors nenori būti kategoriškas, sutinka, kad gyvenime būna visokiausių situacijų. Todėl, jei kokią dieną akis ima graužti nesantaikos dūmai, abu su Vaida sėda ir kalbasi.

Vaida papildo vyrą, kad labai svarbu kiekvieno iš sutuoktinių geranoriškumas, t. y. pastangos norėti išspręsti problemą, o ne užsisklęsti savyje ar bausti vienas kitą nekalbadieniais.

Moteris su pasididžiavimu mini neseniai auksines vestuves atšventusius savo senelius, kurie užaugino net vienuolika vaikų, už tai gavo Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės padėką. Beje, ir pati Vaida yra iš penkių vaikų šeimos, todėl dvi dukros, šypsosi, gal dar ne pabaiga, nes gyvenimas mėgsta netikėtumus. Andrius sutinka, kad dar vienas Rimiškis būtų neblogai.

Žvaigždutė: mažoji Rimiškių dukra Andrėja jau dalyvauja tėčio koncertuose, nors, ar bus dainininkė, dar nežino. / A. ir V. Rimiškių šeimos archyvo nuotr.

Nuo rudens – dukrų ritmu

Kol kas Rimiškiai gyvena viename iš Klaipėdos daugiabučių. Vadina savo gyvenamąją vietą šeimos ramybės uostu. Teigia, kad kol dukros lanko mokyklą, būrelius – šitaip gyventi paprasčiau: antraip nespėtų taksistais dirbti.

Prie jūros, kaip tikri klaipėdiečiai, retokai tenueina: ir laiko vasaromis trūksta, o kartais ir noro. „Kai žinome, kad jūra šalia, tai vis atidedame, – juokiasi abu. – Džiaugiamės gausiai atvykstančiais į mūsų miestą svečiais – tokios didžiulės spūstys užkemša kelią, kad tik pasižiūrime pro langą ir… nusprendžiame prie jūros šiandien nebevažiuoti.“

Artėjant rudeniui, Rimiškių gyvenimas gerokai pasikeičia. Viskas tuomet pradeda vykti dukrų ritmu – mokykla, būreliai. Tėtis džiaugiasi, kad dukrų nereikia varu varyti mokytis. Pačios nori, stengiasi. Abi sesės lanko tą pačią Klaipėdos „Verdenės“ progimnaziją. Abi pateko į lyderių klases, kuriose mokosi pagal sustiprintą mokymo programą. Andrėja nuo rudens bus antrokė, Lėja – septintokė.

Tėvai džiaugiasi, kad „Verdenės“ progimnazijoje reikia dėvėti uniformas. „Kai jų nėra, vaikai pradeda ieškoti, ko nepametę, t. y. kuo šustresnio stiliaus, prasideda visokie konkurenciniai dalykai, kurie atitraukia mintis nuo mokslų. Kai yra uniformos, jos visus suvienodina ir nelieka minčių apie bambas – ar su tais marškinėliais ji matysis, ar ne“, – juokiasi paauglės tėtis ir vadina save griežtu.

Anot jo, nors žmona Vaida ir mokėsi policijos mokykloje, bet jų šeimoje blogasis, tiksliau, griežtasis, policininkas yra jis. Septintokė Lėja kartais stebisi, kad paprastai jos draugių mamos būna griežtesnės, o čia tėtis...

Su Lėja Andrius randa daug bendrų sąlyčio taškų. Vienas jų – abu humanitarai. Su mažąja Andrėja reikalų daugiau. Prakalbę apie ją tėvai nesulaiko šypsenų. Ji – tikras vijurkas.

„Neįsivaizduojame, kaip užsienyje vaikai pradeda eiti į mokyklą nuo ketverių, dar iki soties neatsidžiaugę vaikyste. Juk tokio amžiaus kiekvienas pusmetis svarbus: kuo vyresnis vaikas – tuo didesnis susikaupimas“, – dėsto savo nuomonę jie.

Abi Andriaus dukros – sportinių šokių šokėjos. Tėtis juokiasi, kad Lėja jau nuo gimimo užpakaliuką vizgindavo ir dabar, kai ryte eina į tualetą, tai vis šokio žingsniu, vis valso sukiniais…

„Tas vaikas tikrai gimęs šokti“, – džiaugiasi Vaida ir patvirtina, kad sportiniai šokiai – nepigus užsiėmimas, bet jei yra nors menkiausia galimybė leisti vaiką ten, kur jis nori ir kur jam sekasi, abu tėvai žada stengtis iš paskutiniųjų ir padėti dukrai įgyvendinti savo svajonę.

Šią vasarą Lėja dalyvavo net keliose šokių stovyklose, o nuo rudens krūvis dar padidės. Laimei, profesionaliai sportuojanti paauglė jau pati planuoja savo laiką, tad tėvams nereikia jaudintis, kad kažką pamirš ar nespės.

Mažoji irgi seka sesės pėdomis, šoka, nors dar neapsisprendžia: rūpi ir jodinėjimas, ir tenisas, ir gimnastika, ir dainavimas.

„Per koncertus jau padainuoja su manimi, o namuose, kai prisėda prie pianino, iš klausos puikiai skambina“, – džiaugiasi tėtis ir kol kas leidžia Andrėjai gyventi savo atradimais – išbandyti kuo daugiau skirtingų dalykų, tam, sako, vaikystė ir skirta.

„Anvari Family Line“ – Vaidos puoselėjamas šeimos verslas, kurio modeliu paprastai būna ji pati. Visi gaminiai – vilnoniai paltai, kostiumėliai, švarkai, liemenės – skirti šaltajam sezonui. / A. ir V. Rimiškių šeimos archyvo nuotr.

Anvari: Andrius + Vaida + Rimiškiai

„Kai prasideda rudeninis maratonas, tada jau bėgame visi keturi“, – kvatojasi garsi pora ir aiškina, kad tuomet prie dukrų mokslų, būrelių prisideda dar ir Andriaus koncertai, ir Vaidos „Anvari“ užsakymai.

Kas yra „Anvari“? Vaida aiškina, kad „Anvari Family Line“ – jos kuriami vilnoniai paltai, kostiumėliai, švarkai, liemenės, skirti šaltajam sezonui. Pavadinimas atspindi šeimos verslą. Anvari: Andrius + Vaida + Rimiškiai. Visus drabužių modelius kuria ir siuva ji pati. Drabužiai skirti stilingoms, klasiką ir eleganciją vertinančioms moterims, nors yra pasiuvusi po paltą ir Andriui, ir mergaitėms.

„Siūti pradėjau dar tuomet, kai šokau. Gyvenimas privertė: tai kokį scenos drabužį pasitaisydavau, tai naują pasisiūdavau. Paskui kažką pasiūti pradėjo prašyti draugės, kaimynės. Taip viskas ir užsisuko“, – pasakoja Vaida, su siuvimo mašina draugaujanti nuo 2008-ųjų.

Paklausta, kodėl taip mėgsta vilną, iš kurios pasiūti praktiškai visi „Anvari“ drabužiai, atvirauja, kad šis audinys pakerėjo natūralumu, kokybiškumu, ilgaamžiškumu. Kaip ir kiekvieną rudenį, taip ir šį, Vaida ketina pristatyti keletą naujų paltų modelių.

Ar didelė tikimybė, įsigijus „Anvari“ paltuką, sutikti dar kelias kopijas gatvėje? „Tikrai ne. Tai mažmeninis siuvimas. Noriu, kad su mano drabužiu žmogus jaustųsi kitaip, todėl dažnai kokią įdomią detalę dar pridedu ir nuo savęs“, – išduoda kūrybos paslaptį Vaida.

Savo vyrui Andriui yra pasiuvusi ir kelis sceninius drabužius, bet labiau padeda patarimais. Juk kartais nereikia net siūti – užtenka turėti gerą akį ir teisingai sudėlioti, kas prie ko tinka. Todėl Andrius dėl savo įvaizdžio – tiek koncertinio, tiek ir kasdienio – visiškai ramus.

Kadangi šią vasarą daug koncertavo, dažnai į gastroles po Lietuvą imdavo ir visą šeimą. „Kai susidėdavo kelių dienų važiavimai, pasiplanuodavome, ką įdomaus toje vietoje galėtume pamatyti“, – aiškina jis ir džiaugiasi, kad tarsi feniksai iš pelenų keliasi, atgimsta kaimų bendruomenės.

Jose atsiranda jaunimo, rengiančio projektus, organizuojančio puikius renginius. Muzikantą stebina ir puikiai renovuoti mažų miestelių kultūros centrai, talpinantys net iki 1 tūkst. žiūrovų. Viskas labai pasikeitę, sueuropėję.

Planai: Andrius, sesuo Raminta ir visa gyvo garso grupė pasiruošę savo muzika ir dainomis džiuginti klausytojus. Po Naujųjų vyks koncertiniai turai po visą Lietuvą. / A. ir V. Rimiškių šeimos archyvo nuotr.

Svajonė – namas gamtoje

Ar nesunku turėti vyrą iš pramogų pasaulio? Moteris tikina, kad ne, nes vos peržengęs namų slenkstį Andrius tampa rūpestingu vyru ir mergaičių tėvu. Darbas savaitgaliais ir švenčių dienomis Vaidos irgi neerzina: sako, kad kiekvienas darbas turi savų pranašumų ir trūkumų.

„Kadangi pati esu šokusi, ragavusi pramogų pasaulio kasdienybės,  turiu daugiau supratimo, daugiau pasitikėjimo savo žmogumi“, – atvirauja Vaida, o Andrius primena žmonai, kad pasitikėjimą jis užsitarnavo dar ir gamindamas gardžius patiekalus virtuvėje.

Kadangi pati esu šokusi, ragavusi pramogų pasaulio kasdienybės, turiu daugiau supratimo, daugiau pasitikėjimo savo žmogumi.

„Virtuvė – mano šventovė. Ten galiu išsilieti, pabūti su savo mintimis ir dar pagaminti maisto šeimai“, – vardija savo pomėgio pranašumus „Kelio į žvaigždes“ nugalėtojas, dėkingas Vaidai, kad toje erdvėje palieka jį vieną.

Andriui gerai sekasi gaminti salotas, vištieną su grybų padažu, troškinius, kaip ir visa kita. Ar niekada negalvojo apie virtuvės šefo kepurę? Ginasi, kad ne.

„Tegul kiekvienas daro tai, ką moka geriausiai. Man užtenka kurti dainas ir receptus namiškiams“, – reziumuoja jis ir priduria, kad abu su žmona yra pasiskirstę veiklomis. Gal todėl ir pykčių namuose beveik nebūna: abu vienas kitą papildo, nekiša nosies ne į savo reikalus.

„Jei reikia ką nors sukurti – aš darau praktinę dalį, o Andrius kūrybiškąją: taip ir vėl vienas kitą papildome“, – džiaugiasi Vaida.

Paklaustas apie artimiausius planus, svajones, Andrius tvirtina, kad jų galvose – labai žemiški dalykai. Nuo rudens abu nori pradėti žaisti lauko tenisą. Net raketes nusipirko.

„Esame fiziškai aktyvūs, tik dar neradome sau mielos sportinės veiklos, tai tikimės, kad ja taps lauko tenisas“, – spėja Andrius.

Ar Vaida nepasiilgsta šokio, scenos, žiūrovų aplodismentų? Ar nenorėtų ir vėl lipti į sceną, kaip kadaise? Andrius traukia žmoną per dantį ir sako, kad ji šoka, tiesa, namuose: mat jis su dukromis ją šokdina. Vaida atšauna, kad scenos tikrai nepasiilgsta.

„Kas ėjo – praėjo, – ištaria be apgailestavimo. – Dabar man kur kas smagiau padėti Andriui patarimais arba pasidžiaugti augančiomis dukromis. Juk Lėja ne tik šoka, bet ir veda renginius!“.

Dar viena Andriaus svajonė – kai dukros užaugs, turės savo gyvenimus („Su vyrais, kuriuos kažkokiais būdais reikės išrinkti“), nori pasistatyti namą gamtos apsuptyje.

„Tada, kai pasensiu“, – patikslina 37-erių atlikėjas. Kada ta vidinė senatvė ateis – nė pats nežino. Kol kas, sako, apie tai negalvoja ir mėgaujasi kūryba. Po Naujųjų laukia koncertinis turas po didžiuosius Lietuvos miestus, kuriame dalyvaus ir Andriaus sesuo, ir jaunėlė dukra.

„Kitokie tie jūsų koncertai, – atėję po renginio nusifotografuoti giria Andrių žmonės. – Grįžus po jų labai norisi savo šeimą tvirčiau apkabinti…“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
Baik girtis, balsas nulinis, sesė good. Gražios jos dainos, o bernelis mužikas iš kaimo būtų prasigėręs jei ne vaida, šiaip metgaitė mažoji per riebi šokt, o vyresnėlė žemo lygio konkurxuose gaut taurę niekinis lygis, šoka žemo lygio grupėje toli gražu iki cempionės nesigirk žinom geda

Ei

Ei portretas
Kaimo muzikante,ar skolas jau visas gražinai.

Gintss

Gintss portretas
Norečiau pasidomet,kiek kainuotu Rimiŝkis per šunio gimtadieni pagrot.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių