„Eurovizija“ žengia į pusfinalius

Praėjusį savaitgalį baigėsi nacionalinės "Eurovizijos 2013" atrankos ketvirtfinaliai. Netrukus bus surengti du pusfinaliai, o prieš pat Kalėdas Lietuva sužinos, ką deleguoja į kitąmet gegužę Švedijos Malmės mieste vyksiantį dainų konkursą.

Šeštadienio vakarą LRT televizija parodė paskutinį atrankos turą į nacionalinės "Eurovizijos" pusfinalius.

Televizijos žiūrovų nuomone, iš šio ketvirtfinalio į finalo link važiuojantį "Eurovizijos" traukinį verti patekti grupė "Dar", Monika Linkytė ir "El Fuego".

Žiūrovų balsai lemia 50 proc. visų balsavimo rezultatų. Kitus 50 proc. skirs vieša ir slapta komisija, sudaryta iš poros dešimčių muzikos ir pramogų verslo atstovų.

Šįkart rungėsi septyni atlikėjai ir grupės: "Kvinta-Loudside" su daina "Toks gyvenimas", Sepa ir "Asorti" su kūriniu "Money", "Al Bagdo" ir jo daina "Backdoor Superman", Baiba Skurstenė su daina "I'm on Fire", "El fuego" – "Ledo gabalėlis", grupė "Dar" – "Jump!". M.Linkytė atliko "Baby Boy".

Daugiausia žiūrovų balsų surinko grupė "Dar", antroje vietoje liko Monika, trečioje – "El fuego".

Tačiau tik šios savaitės pabaigoje paaiškės, ar tikrai visi trys šie atlikėjai pateks į tolesnius "Eurovizijos" atrankos etapus, – ekspertų komisija neretai iš esmės pakoreguoja žiūrovų balsavimo rezultatus.

Gruodžio 8 ir 15 d. vyks "Eurovizijos" nacionalinės atrankos pusfinaliai, gruodžio 22-ąją numatomas finalas.


Vaikų "Eurovizijoje" triumfavo Ukraina

Šeštadienio vakarą Amsterdame surengta šiųmetė vaikų "Eurovizija". Lietuva joje nedalyvavo.

Scenoje pasirodė dvylikos valstybių mažieji atlikėjai.

Daugiausia balų surinko nepriekaištingu vokalu dainą "Nebo" ("Dangus") atlikusi ukrainietė Anastasija Petrik (nuotr.). Antroje vietoje liko "The Funkids" iš Gruzijos, trečioje – "Kompas Band" iš Armėnijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių