- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Išgirdus apie žaviosios Ingos Norkutės kasdienybę, nori nenori, kyla klausimas – ir kaip ji viską suspėja? Juk moteris – ne tik talentinga ir žinoma aktorė, bet ir režisierė bei pedagogė. Tačiau, kaip teigia pati Inga, išsijungus filmavimo kameroms, ji – tokia pat namais besirūpinanti, valgyti beruošianti ir į pasimatymus bevaikštanti moteris, kaip ir bet kuri kita. O apie blogiausią savo pasimatymą gyvenime ji papasakos ir šio šeštadienio TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovams.
Kulinarinė laida šį sezoną pasitiko atsinaujinusi. Vedėja Ilona Juciūtė į naują ir modernią filmavimo studiją kviečiasi vis kitą žinomą šalies žmogų, su kuriuo ne tik bendrauja ir dalijasi nuoširdžiomis istorijomis, bet ir gamina išskirtinį patiekalą iš TOP 3 svečio nurodytų ingredientų.
Vis dėlto sugalvoti patiekalą charizmatiškajai aktorei tikrai nebus paprasta, mat TOP 3 I. Norkutės ingredientai yra morkos, pomidorai ir braškės! Galiausiai Ilonai gims idėja – iš visų šių ingredientų pagaminti gurmaniškas braškių ir pomidorų salotas su ančiuvių padažu.
Kaip laidoje pasakos I. Norkutė, braškes ji tiesiog dievina. Tiesa, šios uogos žinomai aktorei iki šiol asocijuojasi su labai įdomia ir šmaikščia istorija. Būtent dėl braškių Inga kadaise išgyveno patį blogiausią pasimatymą savo gyvenime, apie kurį papasakos ir laidos žiūrovams.
Inga Norkutė. T. Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr.
„Iš tiesų, aš braškių pasisaugau, nes kartą su jomis jau buvo nepasisekę... Kai buvau 18-os ir dar gyvenau Klaipėdoje, vienas vaikinas su baltu „Mercedes-Benz“ pakvietė mane į pasimatymą. Pirmiausiai nuvažiavome į stotį, kad galėčiau nusipirkti bilietą į Vilnių, kur turėjo vykti stojamieji egzaminai. Deja, prieš tą pasimatymą tuščiu skrandžiu buvau prisivalgiusi labai daug braškių... Atvykus į stotį, kai jis nuėjo nupirkti man bilieto, aš likau sėdėti automobilyje. Staiga pajutau, kaip mano pilvukas pradėjo burbuliuoti, ėmė viską sukti... Supratau, kad nieko gero čia nebus. Susirinkau visus savo daiktus, nubėgau į tualetą, viską susitvarkiau, o išėjusi pamačiau, kaip tas vaikinas, manęs neberadęs, išvažiavo... Labai daug verkiau, kadangi dėl tų braškių praradau tokį pasimatymą! Visoms moterims patarčiau – jei ruošiatės vakare kažkur išeiti, nevalgykite braškių, kad ir kokios skanios jos bebūtų!“ – dabar jau juokdamasi pasakos aktorė.
Tiesa, taip pat, kaip braškes, aktorė mėgsta ir morkas bei pomidorus – šių daržovių aktorės namuose visuomet rastumėte.
T. Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr.
„Savo namų virtuvės ir šaldytuvo negaliu įsivaizduoti be morkų. Ne tik galima jas ir šiaip graužti, bet jos dar ir tinka kone į kiekvieną patiekalą. O pomidorus pamėgau dar vaikystėje, kai turėjome sodybą Dituvoje, netoli Klaipėdos. Iki šiol puikiai prisimenu, kokia didelė konkurencija būdavo tarp sodininkų, kuris užaugins daugiau pomidorų! Kiekvienas, atsikėlęs ryte, žiūrėdavo ne į savo šiltnamį, o į kaimyno“, – pasakos Inga.
Tą pastebėjęs, aktorės tėtis vienam kaimynui nusprendė iškrėsti linksmą išdaigą: „Tėtis iš parduotuvės prisipirko raudonų, gerai prinokusių pomidorų, ir visą naktį juos su siūlu rišo šiltnamyje. Kitą rytą mūsų kaimynas negalėjo patikėti – iš kur tie pomidorai, kai dar prieš dieną jų nė nesimatė?! Mes iš jo reakcijos labai juokėmės, bet, galų gale, patys ir gavome valgyti tuos pirktinius pomidorus...“
Kol Ilona ir Inga linksmai besišnekučiuodamos gamins gaivias salotas, kepsninių meistras bei rubrikos „Grilio istorijos“ šeimininkas Robertas Svetlauskas pagamins dar vieną išskirtinį patiekalą – krosnyje keptą žuvį su karamelizuotų burokėlių tyre, kuri neabejotinai patiks net ir išrankiausiems gurmanams!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį11
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai3
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...