Įspūdingo šou metu įžiebta gražioji Šiaulių žaliaskarė

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Šiaulius nušvietė įspūdingas šviesų ir muzikos pasirodymas, kuriam baigiantis sušvito ir šių metų miesto Kalėdų simbolis – natūrali, tradicijomis alsuojanti eglutė. Į kalėdinio laikotarpio pradžios šventę gausiai susirinkę šiauliečiai neskubėjo namo, klausydami grupės „Biplan“ dainų, gėrėjosi išpuošta aplinka.

Gruodžio 2-osios pavakarę į miesto centrą plūstančios minios šiauliečių tik patvirtino, kad kalėdinės eglutės įžiebimas – viena laukiamiausių švenčių. Prisikėlimo aikštėje susibūrę miesto gyventojai ir svečiai pirmiausia išvydo muzikos ir šviesų pasirodymą.

Aikštę ir dangų vieš jos nušvietė įvairiausiu spalvų spinduliai, sugriaudėjo grupės „Ritmas kitaip“ mušamųjų serijos. Artėjant eglutės įžiebimui, atlikėjai Živilė Gedvilaitė ir Mantvydas Riškus publikai dovanojo kalėdinės nuotaikos kupinas dainas, o finalu tapo amerikietiškos giesmės „Mažasis būgnininkas“ lietuviškoji versija.

Į šventę susirinkusius šiauliečius pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Sveiki sulaukę ypatingo laikotarpio, pažiūrėkite, kiek mūsų čia daug! Artėjant Kalėdoms žmonės iš viso pasaulio skubės namo prie Kalėdų stalo. Noriu palinkėti, kad ir švenčių laukimas, ir pačios Kalėdos šiauliečiams būtų pačios geriausios! Daug saulėtų dienų, puikios nuotaikos, daug apsikabinimų! Dar labai svarbu, kad visi vaikai sulauktų Kalėdų senelio apsilankymo!“ – linkėjo Šiaulių meras.

Po ilgokos pertraukos į Šiaulių miesto centrą grįžo natūrali žaliaskarė eglutė, puošta tradiciniais  burbulais bei gausybe žybsinčių lempučių. Pagrindinė miesto kalėdinė puošmena atkeliavo ne iš miško, ją ilgus metus savo valdoje puoselėjo šiauliečių šeima. Įžiebus Šiaulių eglutę, šventinį vakarą tęsė ir gyvai atliekamų žinomų dainų ritmais judėti kvietė grupės „Biplan“ atlikėjai. Uždarytoje Varpo gatvės atkarpoje vyko Kalėdinė mugė.

Šių Kalėdų miesto puošmena – 13 metrų aukščio eglutė – padabinta 400 auksinės, sidabrinės ir baltos spalvos, įvairių dydžių burbulais ir žybsinčia, daugiau nei 2 kilometrų ilgio girlianda. Prie pagrindinės eglės išdėliotos 26 supakuotos įvairių dydžių Kalėdų dovanos, kurių „popierius“ kurtas specialiai šiai kompozicijai – jis papuoštas žiemos motyvais ir šiaulietiškais simboliais: geležine lape, auksiniu berniuku ir meška. Šalia pagrindinės Kalėdų eglės šviečiančiomis girliandomis išsidriekė mažesnių natūralių eglučių „miškas“, kuris šventinei aikštės kompozicijai suteikia magiškos dvasios.

Prie pagrindinės Šiaulių eglutės iki gruodžio vidurio veiks Kalėdų Senelio paštas, vaikučiai kviečiami rašyti laiškus Seneliui ir įmesti juos į specialią paštadėžę.

Tradiciškai skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės įkurdinta prakartėlė, kuri atvaizduoja Jėzaus Kristaus gimimą. Apžiūrėti gipsines Jėzaus, Marijos, Juozapo, piemenų ir avių statulėles bus galima visą šventinį laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių