M.Vildžiūno drama be žvaigždžių

2013-aisiais pasirodysiantis vaidybinis debiutuojančio režisieriaus Mykolo Vildžiūno filmas "Nesamasis laikas" žada žiūrovus prikaustyti ne kino žvaigždžių gausa, o spalvinga mistikos, dramos ir detektyvo palete.

Paskutinėmis šių metų vasaros dienomis Vilniaus ir Ignalinos apylinkėse pradėjo skambėti neįprasti, dažno praeivio dėmesį prikaustantys šūksniai: "Tylos! Akcija!" Į juos tiksliai ir darniai reaguoja beveik kas dieną nuo 6 val. ryto plušanti naujai kuriamo vaidybinio filmo "Nesamasis laikas" komanda. Kiekvienas jos narys mintyse skaičiuoja kartojamus kadrus ir lekiančias minutes. Klysti negalima. Laiko nedaug. Biudžetas spaudžia. Labiausiai džiuginančios frazės – "Turim!" ir "Pietūs!". Taip gimsta kiekvienas filmas. O pirmasis, debiutinis, – sunkiausiai, bet su didžiausia doze atsidavimo, entuziasmo ir aplinkinių globos.

"Mūsų filmas kalba apie kartą, kurios pagrindinis bruožas – nuolatinę įtampą kelianti sumaištis. Kai nieko nespėji, o privalai. Nenori, o reikia. Dar gali, bet jau nebetiki. 2011 m. rudenį pradėti filmavimo darbai šiomis dienomis perkopė vadinamąjį mediumą – pusė filmavimo pamainų įveikta. Galiu pasakyti, kad man sekasi. Pavyko suburti ir talentingų profesionalių, ir pirmą kartą prieš kamerą stojančių aktorių komandą, sulaukiame daug paramos, o ir gamta, rodos, mums neabejinga. Ką tik baigėme filmuoti visas eksterjeruose vykstančias scenas ir dėl netinkamų oro sąlygų teko atšaukti vos vieną pamainą. Dirbame, stengiamės, o visų laukiančių filmo prašome siųsti mums gerą energiją ir palinkėti sėkmės", – entuziasmo kupinomis mintimis dalijosi filmo režisierius M.Vildžiūnas.

p>"Nesamasis laikas" – tai šiuolaikinė drama, kurią režisierius spalvina įvairių žanrų citatomis: detektyvu, romantine komedija, mistika. Filmas pasakoja apie jauno vyro sumaištį šiandieną. Pagrindinio herojaus Tado santykiai su žmona prasti, su tėvais – uždari, su draugais – jų visiškai nėra. Viskas teka įprasta, žemyn tempiančia vaga, kol vieną dieną, važiuodamas į eilinę darbo komandiruotę, Tadas nulekia nuo kelio. Atsidūrus ligoninėje laikas sustoja. Tadas tvirtina, kad prieš jį autostradoje išlėkė dviratininkas, dėl to ir įvykusi avarija, tačiau pareigūnas teigia, kad ten nėra jokio šalutinio kelio. Ar viskas yra tikrai taip, kaip Tadui atrodo?

"Nesamajame laike" debiutuoja ne tik režisierius, bet ir pagrindiniai aktoriai bei daug kitų filmo kūrybinės komandos narių. Tai pirmasis pilnametražis vaidybinis filmas pagrindinius vaidmenis atliekantiems aktoriams Tadui Grynui ir Valentinui Novopolskiui, operatoriui Audriui Budriui, dailininkui Gregory Zundelovitchiui, kostiumų dailininkei Monikai Vėbraitei, grimo dailininkei Astai Palovienei, pirmajam režisieriaus asistentui Tomui Smulkiui bei prodiuseriams Dagnei Vildžiūnaitei ir Dmitrijui Radinui.

2013 m. rudenį didžiuosius kino ekranus pasieksiančiame filme svarbius vaidmenis taip pat kuria Toma Vaškevičiūtė, Sigitas Račkys, Nelė Savičenko, Mindaugas Papinigis, Irena Jankutė ir daug kitų Lietuvos kino, teatro ir televizijos auditorijai pažįstamų aktorių.

Filmą gamina studija "Just a moment", iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas, didelė dalis filmo darbų vyksta Vilniaus miesto klinikinės ligoninės patalpose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių