Paviešinti nauji vaizdai iš lemtingojo A. Baldwino šūvio filmavimo aikštelėje

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų rudenį vesterno „Rust“ filmavimo aikštelėje įvyko tragedija. Amerikiečių aktorius Alecas Baldwinas nušovė kinematografę Halyną Hutchins, pasakojama LNK reportaže.

Santa Fė policija paviešino įrašus, susijusius su vykstančiu tyrimu. Įraše matoma, kaip aktorius, apsirengęs kaubojaus kostiumą repetuoja sceną su jo manymu netikru ginklu. Kol galiausiai – mirtinas šūvis.

Policija ir medikai skuba į įvykio vietą: „du pašauti žmonės, tai filmavimo aikštelė, tačiau vienas ginklas buvo tikras“, – kalbėjo pareigūnas.

Vaizdo įraše toliau stebimi medikai, kurie stengiasi išgelbėti pašautą operatorę bei apžiūri sužeistą režisierių. Šalia vaikšto ir sukrėstas bei sutrikęs aktorius, su juo šerifas stengiasi pasikalbėti. A. Baldwinas tvirtina, nesijaučia gerai ir klausia, ką jam toliau daryti.

Aktorius tikina, kad nuleistuko nespaudė ir neįsivaizduoja, kaip tikra kulka atsirado filmavimo aikštelėje. Vaizdo įrašuose matyti, kaip praėjus kelioms valandoms po įvykio policininkai apklausia A. Baldwiną. „Ginklas turėjo būti be tikrų ar kokių nors dirbtinių šovinių, be nieko. Lėtai išimu ginklą, pasuku ir ji krenta ant žemės, nualpsta. Tada režisierius pradeda rėkti. Pagalvojau, galbūt iškritęs karštas kamšalas jį nudegino, kartais taip nutinka“, – kalbėjo A. Baldwinas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Paviešintas ir pokalbis ligoninės palatoje su sužalotu filmo scenaristu ir režisieriumi. „Atsimenu, kai darbuotoja aktoriui padavė ginklą. Nežinau, ar ji sakė ką nors, kad ginklas yra saugus, švarus, bet kai jį padavė, pasigirdo trenksmas. Toks, kokio dar nesu girdėjęs iš tuščio ginklo“, – pasakojo Joel Souza.

Naujosios Meksikos pareigūnų tyrimas atskleidė, kad filmo kūrėjai abejingai žiūrėjo į perspėjimus, apie galimus pavojus, susijusius su šaunamųjų ginklų naudojimu filmavimo aikštelėje. Valdžios institucijos pasmerkė filmo komandą dėl saugumo reikalavimų nepaisymo ir skyrė maksimalią beveik 150 tūkst. eurų baudą. Nors tyrimas tebevyksta, filmo kūrėjai teigia, kad nesutinka su bauda ir ją skųs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių