TV3 liepos 6-oji: „Tautiškai giesmei“ 5 miestuose burs šalies garsenybės

  • Teksto dydis:

Tradicijas puoselėjanti TV3 televizija jau aštuntus metus iš eilės kviečia kartu švęsti Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną. Visi lietuviai, visuose pasaulio kampeliuose rytoj, liepos 6 d., kviečiami vėl susiburti drauge ir kartu sugiedoti „Tautišką giesmę“.

Šalies himnas tradiciškai skambės iš Vilniaus Vinco Kudirkos aikštės. Sostinės gyventojai ir jos svečiai kviečiami 20.30 val. susiburti šioje aikštėje, iš kurios vyks tiesioginė TV3 televizijos himno giedojimo transliacija. Prieš buriantis giedoti kartu, TV3 eteryje laukia speciali tiesioginė transliacija, o lygiai 21.00 val. suskambės „Tautiška giesmė“.

Sveikins Prezidentas V. Adamkus

Teletiltu bus susijungta su dar keturiais miestais: Kaunu, Klaipėda, Druskininkais ir Vilkija.

Laikinojoje sostinėje tiesioginiame eteryje dirbs „TV Pagalbos“ gelbėtojas, reporteris Arnas Švilpauskas. Druskininkuose – jo kolegė Rūta Lazauskienė, o iš Klaipėdos sveikinsis Sandra Žutautienė. Teletiltu žodį tars Vilkijoje viešintis Prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma.

Specialiai parskrenda į Lietuvą

Ypatingą renginį scenoje ves netikėtas duetas – Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ir Naglis Šulija. Naujagimę dukrytę auginanti, Prancūzijoje, Kanuose viešinti Indrė specialiai dėl „Tautiškos giesmės“ giedojimo renginio sugrįžta į Lietuvą.

„Tautiškos giesmės“ giedojimas liepos 6-ąją – viena mėgstamiausių tradicijų. Ar su draugais Nidoje, ar su šeima gamtoje tą dieną giedame, net ir už 3000 kilometrų nuo namų būtume giedoję. Tad ir kelioms dienoms grįžti į Lietuvą nėra sunku dėl tokios šaunios tradicijos“, – prieš lipdama į lėktuvą sakė ji.

5 miestų žvaigždės

Tiesioginiame TV3 eteryje skambės kūriniai, kuriuos atliks Gerda Stiklickienė ir Stano, iš kitų miestų dainuos Aleksandras Ivanauskas-Fara su choru, Justinas Lapatinskas, Anatolijus Oleinikas.

Sveikinimo žodžius penkiuose miestuose sakys Andrius Žiurauskas, Vitalijus Cololo, Eglė Jackaitė, Ramūnas Vyšniauskas, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė bei TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Sambūris socialiniuose tinkluose

Belaukiant ypatingos šventės, giedoti „Tautišką giesmę“ socialiniuose tinkluose kvietė žinomi žmonės. TV3 Žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva dalinosi prisiminimais savo paskyroje „Facebook“: „Dar rodos vakar štai taip stovėjom su Marijumi Mikutavičiumi ant scenos Klaipėdoje ir pirmąsyk su visa Lietuva bei viso pasaulio lietuviais giedojom „Tautišką giesmę“. (...) 7 metai prabėgo! (...) Daug kas pasikeitė, tik tradicija liepos 6-ąją visiems kartu – kad ir kur būtume – giedoti Lietuvos Himną išliko! Įaugo tiesiog į kraują.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių