Gresiant įtarimams, A. Vyšniauskas šalinamas iš TS-LKD rinkimų sąrašo, kovos vienmandatėje

Gresiant įtarimams „čekiukių“ byloje, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) išbraukia Andrių Vyšniauską iš partijos Seimo rinkimų sąrašo, tačiau leis siekti parlamentaro posto vienmandatėje apygardoje.

Tokį sprendimą dar turi patvirtinti partijos prezidiumas.

„Štabas, įvertinęs įvairias aplinkybes nutarė (...) siūlyti jį išbraukti iš daugiamandačio sąrašo“, – pirmadienį žurnalistams sakė TS-LKD rinkimų štabo vadovas Mindaugas Lingė.

A. Vyšniauskas konservatorių kandidatų į Seimą sąraše buvo įrašytas 11 numeriu. Be to, jo kandidatūra keliama Marijampolės vienmandatėje apygardoje.

Konservatorių rinkimų štabas šį klausimą svarstė praėjusią savaitę prokurorams paprašius naikinti politiko teisinę neliečiamybę, kad galėtų pateikti įtarimus dėl Marijampolės savivaldybės lėšų pasisavinimo būnant tarybos nariu.

Pats A. Vyšniauskas tvirtino esąs šokiruotas jam mestų įtarimų ir mano nepadaręs jokio nusižengimo. Nepaisant to, jis pranešė stabdantis narystę TS-LKD ir pasitraukiantis iš šios partijos frakcijos Seime seniūno pareigų.

Pasak M. Lingės, štabas, leisdamas parlamentarui kandidatuoti vienmandatėje apygardoje, nutarė „sudaryti galimybes apginti savo pozicijas, aiškinti rinkėjams susidariusias aplinkybes“.

„Štabas veikia kol kas dar tokioje, na, ir informacinėje pilkojoje zonoje. Baigiasi laikas pareiškinių dokumentų teikimui, tačiau mes dar nežinome tikslios informacijos, kokiomis faktinėmis aplinkybėmis, na, yra kaltinamas mūsų iškeltas kandidatas“, – kalbėjo štabo vadovas.

Pasak jo, pašalinus A. Vyšniauską, sąraše esančios pavardės pasislinktų viena pozicija į viršų.

M. Lingė teigė besidžiaugiantis, jog konservatorių politinė bendruomenė turi tam tikrą standartą, kuriuo rodo, kad TS-LKD politikai gali įsivertinti nelaukdami galutinių institucijų sprendimo.

Tokį partijos kolegos sprendimą premjerė Ingrida Šimonytė yra pavadinusi teisingu.

Pasak prokuratūros, surinkti liudytojų parodymai ir dokumentai leidžia pagrįstai manyti, kad A. Vyšniauskas, nuo 2019 metų balandžio 23 dienos iki 2020 metų lapkričio 13 dienos ėjęs Marijampolės savivaldybės tarybos nario ir Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas, Marijampolės savivaldybės administracijai galėjo pateikti suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo.

Bylos duomenimis, dėl to jam nepagrįstai ir neteisėtai išmokėta daugiau kaip 2100 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Suverena vaikina nuteisė 1 200 euru bauda o štai vagiui dar pasiulė ir leido vėl bandyti grižti prie lovio Baisu ka mes darom su musu šalim taip mes ne jie mes renkam ir nemastydami duodamės apgaudinėjami Pagalvoji kuom geresnė Nausėdos šaika bet tikrai vėl ijos i seima dar baisesni brudai Skaitau Gaižausko straipsni reik nuimti Šimonyte Jis sedėjo kartu seime sedejo o dabar pats laikas ant konservu arkliuko ijoti vėl i seima tik kalbek ant konservu kaip ir Žemaitaitis Širinskė ir su nauju šūkiu ijosi atgal i seimaBet bus tas pats jeigu ne baisiau su Nuoseda Kada žmones baigs leisti but mulkinami tokiu Nemuno aušru tai tik gražus pavadinimas o ta Nemuno aušra ne jums o nausėdos scwabinei politikai ateina tarnauti o su Nausėda ohmanai ukrainos reikalai komunistu šaikos sugrižimas prie lovio Skverno Šakalienės socdemu vagiu Blinkevičiutės i valdžia LGBT atvedimo ir baisus vagys niekšai valdžioje ar jums dar negana Nusedos statytinio KREIVIO MASIULIO

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Sodint už priesaikos sulaužymą koncervų vagį.

po rinkimu pagal partiju sarasus ivedimo 100% isitikines

po rinkimu pagal partiju sarasus ivedimo 100% isitikines  portretas
kad politines gaujos 9 ratais nugulusios prie biudzeto katylo buvo sukurtos tam kad prisipinigaut... priprihvatizuot...prisiplest...ir gerus atliginimus , orias rentas bei honorarus issimoket... nieko asmenisko tiesiog PSD yra bet jis niekaip nesusijes su gydimu...pati arkledante TVlaidoje pasake...poto elektrikai aferistai padlos perekupai...0.78Eur/kwh su 84 men abonementine sutartimi.... gerove... mokestis uz ora, mokestis uz vandeni, mokestis uz leidima savo zemeje uzsiimt veikla...mokestis karui palaikyt....nu tiesiog gerove...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių