A. Vyšniauskas tikina esąs pasiruošęs dalyvauti Seimo rinkimuose: sprendimą palieku partijai

Narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje ketvirtadienį sustabdęs Andrius Vyšniauskas tikina, kad spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvauti yra pasirengęs. Visgi, pasak Generalinės prokuratūros akiratyje atsidūrusio politiko, sprendimą, ar jis galės siekti parlamentaro mandato, priims politinė jėga.

„Esu linkęs dalyvauti Seimo rinkimuose. Šie rinkimai yra apie nuveiktus darbus ir apie tai, ką matai ateinantiems ketveriems metams. Savo apygardoje esu padaręs tikrai daug gerų darbų, kurie yra verti rinkėjų dėmesio“, – penktadienį Eltai teigė A. Vyšniauskas.

„Kartu esu ir bendruomenės žmogus, kuris dirba komandoje. Todėl komanda turi nuspręsti, ar galiu dalyvauti rinkimuose, ar negaliu. Ta komanda yra partija. Šį sprendimą palieku partijai, rinkimų štabui. Koks jis bus, toks mane tenkins“, – pabrėžė jis.

Ketvirtadienį konservatorių frakcijos Seime seniūno posto atsisakęs bei iš Teisės ir teisėtvarkos komiteto pasitraukęs A. Vyšniauskas partijos kandidatų sąraše šiuo metu yra įrašytas vienuoliktuoju numeriu. Taip pat jis patvirtintas kandidatu Marijampolės vienmandatėje apygardoje.

Kaip pabrėžė politikas, šioje apygardoje dabartinės parlamentaro kadencijos metu jis nuveikė reikšmingus darbus, todėl su rinkėjais galėtų atvirai kalbėtis apie po Generalinės prokuratūros ketvirtadienį išplatinto pranešimo kilusius klausimus.

„Esu laimėjęs savo vienmandatę apygardą, todėl daugiausia mano darbo ir buvo skiriama būtent apygardos reikalams. Darbų tikrai yra padaryta. Man atrodo, kad to pakanka, jog su rinkėjais būtų galima atvirai kalbėtis tiek apie šią situaciją, tiek apie nuveiktus darbus, bet, aišku, kandidatus kelia partija. Aš dalyvauti rinkimuose pasirengęs“, – dar kartą tikino A. Vyšniauskas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį pranešta, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad prašoma naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę, įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019–2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.

Netrukus po to A. Vyšniauskas pranešė stabdantis narystę TS-LKD, pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto. Taip pat politikas nurodė, kad nebetęs veiklos parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarybų Sąjunga

Tarybų  Sąjunga portretas
Vagių ir stribų.

vagies š m o t a s VASILIAUSKAS privalo suvokti , jog

vagies š m o t a s VASILIAUSKAS  privalo suvokti , jog portretas
sprendimas dėl buvimo seime priklauso ne nuo KONSERVŲ gaujos , o nuo r i n k ė j ų --įsikalk į galvą KONSERVŲ brude.

ale

ale portretas
partijos pirmininko elgesys, pakliuvus jo nariams į teisėsaugos akiratį, rodo, kad čia ne partija o nusikaltėlių susivienijimas, prilygstamas mafijiniai struktūrai,- gretai italų mafija važiuos stažuotis pas koncervatorius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių