F. Jansonas: vienas svarbiausių kito švietimo ministro darbų bus mokytojų atlyginimai

Naujojo švietimo, mokslo ir sporto ministro vienas svarbiausių darbų bus mokytojų atlyginimų kėlimas, sako prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas.

„Tie darbai, kurie turėtų būti padaryti iki Vyriausybės darbo pabaigos, vienas susijęs labai stipriai su politine valia – mokytojų atlyginimų klausimas, kad būtų tikrai įgyvendintas pažadas dėl 130 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio“, – Žinių radijui antradienį sakė F. Jansonas.

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiks su kandidatais į švietimo bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę pateikė Seimo narės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės ir dabartinio socialinės apsaugos viceministro Vytauto Šilinsko kandidatūras į šias pareigas.

Pasak šalies vadovo patarėjo, į švietimo ministro postą Vyriausybės vadovė prezidentui pateikė dvi galimas kandidatūras.

„Viena politinė – Radvilė, kita tokia techninė biurokratinė, žmogus iš ministerijos vidaus. Tą pasirinkimą lėmė tai, kad, visi suprantame, per trumpą laiką didelių darbų nepadarysi“, – kalbėjo F. Jansonas.

„Bet politinės atsakomybės prisiėmimas žengiant į Švietimo ministerijos darbų lauką yra svarbus“, – pridūrė jis.

F. Jansono teigimu, „ministras politikas“ geriau įgyvendins įsipareigojimus dėl mokytojų atlyginimų kėlimo nei „ministras technokratas“.

Praeitų metų gruodį priėmus valstybės biudžetą, nuo šių metų sausio mokytojams algos pakeltos 10 proc., o nuo rugsėjo nuspręsta pakelti tiek, kad būtų pasiektas 130 proc. VDU rodiklis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nuolatinio vadovo neturi nuo balandžio, kai atsistatydino Gintautas Jakštas, o socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė dėl įtartinų jos asmeninių ryšių iš pareigų pasitraukė anksčiau birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O KVALIFIKACIJA PALIKTA ATEIČIAI???

Tai gal bankyrius

Tai gal bankyrius portretas
Iš kojinės primes mokytojams. Kol kas, taip ir nesiūlo iš kur paimti. Tad tušti pliurpalai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių