G. Landsbergis apie galimybę smogti Rusijos gilumoje: nėra geresnės reakcijos

Vakarų leidimas Kyjivui naudoti ukrainiečiams tiekiamus ginklus smūgiams Rusijos gilumoje būtų reikšmingas atsakas ne tik į Kremliaus Ukrainoje vykdomus nusikaltimus, bet ir Europoje rengiamas hibridines atakas, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Stebime hibridines atakas ir intensyvią Rusijos agentų veiklą visoje Europoje. Su tuo susidūrė ir mano šalis, kai buvo užpultas Rusijos opozicijos atstovas. Jų pastatai, prekybos centrai yra griaunami ir deginami ir tai daro žmonės, kuriems Rusija moka. Visa tai taip pat reikalauja reakcijos ir nėra geresnės nei leisti ukrainiečiams naudoti ginklus taip, kaip jie nori“, – CNN televizijai viešėdamas Vašingtone teigė G. Landsbergis.

Jis atkreipė dėmesį, kad leidimas Ukrainai naudoti Vakarų jau suteiktus ginklus prieš taikinius Rusijos gilumoje leistų ukrainiečiams pasiekti ir tas vietoves, iš kurių buvo atakuota Kyjivo vaikų ligoninė.

„(Dabar – ELTA) ukrainiečiai negali jų pasiekti ne dėl techninių kliūčių, bet todėl, kad vis dar nėra politinio sprendimo, leidžiančio jiems tai daryti (...) Milijonams žmonių Ukrainoje ir Rytų flango šalyse tai būtų reikšminga pergalė, jei šis sprendimas būtų priimtas čia, Vašingtone“, – kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Gegužės mėnesį Rusijai pradėjus naują puolimą Charkivo srityje, Ukraina kreipdamasi į tarptautinius partnerius teigė, kad jai reikia gintis nuo Kremliaus atakų ir smogti kariniams objektams Rusijos gilumoje. Dalis valstybių Europoje parėmė tokią Ukrainos poziciją, taip pat gegužę JAV prezidentas Joe Bidenas leido Kyjivui ribotu mastu naudoti amerikietišką ginkluotę smūgiams Rusijos teritorijoje.

Vis dėlto, Ukrainai tiekiamos ilgojo nuotolio ginkluotės naudojimą prieš taikinius Rusijos gilumoje Vašingtonas kol kas dar blokuoja.


Šiame straipsnyje: Gabrielius Landsbergiskaras Ukrainojeginklai Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių