Prezidentas ir premjerė aptarė būsimą Ministrų kabinetą

Premjerė Ingrida Šimonytė dekretą dėl naujos Vyriausybės sudėties prezidentui ketina pateikti penktadienį.

Apie tai žurnalistus Vyriausybės vadovė informavo po susitikimo su šalies vadovu Gitanu Nausėda.

Prieš savaitę, pirmadienį, G. Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė I. Šimonytę ministre pirmininke ir pavedė jai per 15 dienų sudaryti ir pateikti tvirtinti naują Vyriausybę.

G. Nausėda yra teigęs, jog yra konkretūs ministrai, kurie, jo požiūriu, galėtų būti pakeisti po Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo.

Šalies vadovas laikėsi tokios pat pozicijos ir prieš susitikimą. Ketvirtadienį žurnalistams jis teigė manantis, kad dešiniųjų Vyriausybėje būtini pokyčiai. Pasak jo, atnaujinimų reikia siekiant užtikrinti kokybišką ateinančių metų biudžeto svarstymą.

„Pasikeitimas šioje Vyriausybėje turi būti. Jie (pokyčiai – ELTA) neturi būti masiniai ir jie turi būti padaryti tam, kad būtų galima pasiruošti 2025 metų biudžeto svarstymui, kad (būtų galima – ELTA) nuraminti įsiaudrinusias bendruomenes ir geriau dirbti savo darbą“, – sakė G. Nausėda.

„Aš daug ką norėčiau matyti Ministrų kabinete, tačiau turime paisyti politinio žaidimo taisyklių. Šiuo metu valdančioji dauguma yra tokia, kokia yra, ji nesikeičia ir nėra jokių požymių, kad galėtų keistis iki rudens. Tiesiog laikykimės principo, kad ši valdančioji dauguma deleguoja savo kandidatus, bet prezidentas taip pat dalyvauja šiame procese“, – pridūrė šalies vadovas.

Prezidentūra jau anksčiau leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko darbu. Pastarosiomis savaitėmis kritikos žeriama ir sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atžvilgiu. Visgi, pats prezidentas konkrečių pavardžių viešai neįvardijo.

Savo ruožtu premjerė yra teigusi, kad svarstant Vyriausybės atnaujinimą reikia įsivertinti, ar šie pokyčiai iš tiesų leistų pasiekti geresnę kokybę atitinkamose srityse.

Ministrų kabinetas yra sudaromas ir tvirtinamas iš naujo po to, kai Vyriausybė grąžino įgaliojimus naujai išrinktam prisiekusiam prezidentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tu bukas pilietiške

tu bukas pilietiške portretas
LIETUVOJE JAU METAI KAIP PJAUNA KASDIEN LIETUVIUS TIK NE IŠ RUANDOS JUODI O CHACHOLAI GINKLU PRIVILKE NAIKINA LIETUVIUS

N

N portretas
Taikliai pastebėta skarmaliai,na taip jų privilks,atseit gelbės ekonomiką,na taip mokes jiems minimumą.Pigi darbo jėga,bet jie tinginiai.Savo jaunimą išvarė,dabar juodi užpildys darbo rinką,

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Nueko gero Luetuvai nei su miegančiuoju savo poste Nausėda, nei su Šimonyte, užvertusia Lietuvą spalvotaisiais skarmaliais ir "įvairaus plauko" rusais - "šakės" Lietuvai tol, kol į politiką neateis padorių šeimų protingi vaikai! Bet ar tas įmanoma Lietuvoje??? Reiškia, Lietuvos mums neliks! O Nausėda su Šiminyte aptars kaip mus labiau pavergti ir tylėtume dėl visų tų "skarmalių"! Juk jie, iš visokių Ruandų, Irako, Irano, Afganuitano ir t.t. jau pjauna anglus! Tuoj ir pas mus tą planą aptars mūsų parsidavėliai išrinktieji!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių