G. Landsbergis iš R. Vaikšnoro tikisi vienodo matymo gynybos klausimais

Prezidentūrai antradienį Seime teikiant generolo Raimundo Vaikšnoro kandidatūrą į kariuomenės vadus, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako iš jo besitikintis vienodo matymo finansavimo, kariuomenės modernizacijos klausimais.

„Esame iškėlę svarbių klausimų ir aš pats praeitų metų lapkričio mėnesį, matydamas prastėjančią geopolitinę situaciją mūsų regione, iškėliau klausimus, kurie, mano vertinimu, turi būti visuomenėje ar valstybėje atsakyti dėl mūsų krypties, kas yra susiję su finansavimu, (...) dėl kariuomenės modernizacijos, tais daugeliu klausimų yra jau pradėta diskutuoti“, – žurnalistams Seime sakė užsienio reikalų ministras.

„Dėl to aš pats jaučiu lygiai taip pat savo atsakomybę, kad kuomet kandidatūros svarstymas persikels į Seimą, lygiai taip pat tuos pačius klausimus kelsime. Noriu tikėti, kad matome taip pat, šiandien tą tikėjimą turiu ir noriu tikėti, kad mes jį išlaikysime“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Ji (kandidatūra – BNS) turi labai stiprių savybių, reikalingų šiandien vadovui, kuris vadovautų mūsų karinėms pajėgoms.

Dekretą dėl generolo R. Vaikšnoro kandidatūros prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė praėjusią savaitę. Pagal valstybės vadovo siūlymą, R. Vaikšnoras kariuomenės vado pareigas pradėtų eiti nuo liepos 24 dienos, jose jis pakeistų generolą Valdemarą Rupšį.

G. Landsbergis sakė, kad konservatoriai pozityviai vertina R. Vaikšnoro kandidatūrą.

„Ji (kandidatūra – BNS) turi labai stiprių savybių, reikalingų šiandien vadovui, kuris vadovautų mūsų karinėms pajėgoms“, – sakė ministras.

R. Vaikšnoras šiuo metu tarnauja Sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiosios vadavietės (SHAPE) štabo viršininko pavaduotoju kariniam rengimui. Jis yra buvęs Sausumos pajėgų vadu, šių pajėgų štabo viršininko pavaduotoju operacijoms, Gynybos štabo Operacijų valdybos viršininku, brigados „Geležinis Vilkas“ vadu.

Pagal Konstituciją, kariuomenės vadą pritarus Seimui skiria ir atleidžia prezidentas. Jo kadencija – penkeri metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl taip peikiamas toks puikusLT UR M ministras ,kada visas demokratinis pasaulis tiesiog abstulbęs nuo jo intelekto,sąmojingumo, supratingumo ,aiškumo kalboje ir ,ne išimtis, jo grožio. Pažiūrėkit jo interviu su BBS žinių žurnalistu

Juozzas

Juozzas portretas
Koks tikrasis Vaiksnoro vardas?kai kas ji vadina Vitaliumi,o kiti ji vadina Raimondu

Jokiu

Jokiu portretas
Būdu negali sutapti nuomonės profesionalaus kariškio su seno prietrankos anūkėliu, tai nesąmonė
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių