G. Landsbergis Vašingtone susitiko su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju K. Campbell

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Vašingtone viešėjęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis vizito metu susitiko su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Kurtu Campbellu.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija (URM), ministras su K. Campbellu aptarė įvairius klausimus, vienas jų – NATO viršūnių susitikimo Vašingtone rezultatai.

„Vašingtono deklaracijoje teisingai įvardintos ir įvertintos hibridinės ir autoritarinių režimų grėsmės bei numatytas Aljanso atsakas į jas. Deja, nepasinaudojame galimybe laiku reaguoti į mirtinas agresorės atakas ir suteikti Ukrainai teisę atakuoti taikinius Rusijos teritorijoje“, – pokalbio su JAV Valstybės departamento sekretoriaus pavaduotoju sakė G. Landsbergis.

Susitikimo metu taip pat sutarta pratęsti Lietuvos ir JAV dialogą Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono klausimais.

K. Campbell yra JAV diplomatas, formavęs JAV politiką Kinijos atžvilgiu JAV prezidentų B. Obamos ir J. Bideno administracijose. Tai jau antrasis G. Landsbergio ir K. Campbello dvišalis susitikimas šiemet.

ELTA primena, kad šią savaitę Vašingtone vyko jubiliejinis NATO viršūnių susitikimas. Jo metu Aljanso valstybės narės pavadino Ukrainos stojimą į Aljansą negrįžtamu ir pareiškė remsiančios šią šalį jos kelyje euroatlantinės integracijos link, įskaitant narystę NATO.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sandrutė su Arminute

Sandrutė su Arminute portretas
Gabreleyu tai gal apsispresk kure renkesi savo milimąja negali gi kūšint iš karto dveju, karoče bučiojam tavia ir laukem riezultato

Kinijos nugalėtojas

Kinijos nugalėtojas portretas
Gabrio užsienio politikos provalas

Anonimas

Anonimas portretas
Ko ten susitikynėti su būsimo prezidento oponentais ,važiuok kaip Orbanas pas Trump-ą
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių