G. Nausėda apie Vengrijos premjero vizitus į Maskvą ir Pekiną: tai yra šūvis į orą

Vengrijos premjerui Viktorui Orbanui surengus susitikimus su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir Kinijos valdžia, Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda teigia, kad šis Vengrijos politiko žingsnis niekaip nebuvo derintas su Bendrija. Pasak jo, pastarosios V. Orbano kelionės buvo jo paties, o ne Europos Sąjungos (ES) interesas.

„V. Orbanas neatstovauja ES, jis atstovauja savo interesams. Gal jis taip įsivaizduoja savo valstybės interesus, bet jis neatstovauja ES. Tai, kad Vengrija perėmė prezidentavimą ES, nieko nekeičia, jis nėra įgaliotas kalbėti ES vardu“, – teigė Vašingtone šią savaitę vykstančiame NATO viršūnių susitikime dalyvaujantis G. Nausėda.

Prezidentas taip pat akcentavo, kad toks V. Orbano, kaip tarpininko, išstojimas tarp Rusijos ir Ukrainos tėra viešųjų ryšių triukas.

„Tai yra šūvis į orą (...). Realios paramos Ukrainai jis nei norėjo suteikti, nei suteikė“, – pabrėžė jis.

„Jei yra kažkoks tarpininkavimas, jame turi dalyvauti didžiosios valstybės arba ES kaip visuma“, – pridūrė Lietuvos vadovas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Kyjive ir Maskvoje savo iniciatyva lankęsis Vengrijos ministras pirmininkas V. Orbanas pirmadienį atvyko į Pekiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba  portretas
Vengrijos ministrui pirmininkui VIKTORUI ORBANUI, kuris palaiko gerus santykius su RUSIJOS PREZIDENTU VLADIMIRU PUTINU ir taip pat su KINIJA !!!!!

Vilnietis

 Vilnietis portretas
Nausėda pasprinksi greit krauju nereikės bučiuoti Tiesiog protu nesuvokiamas tavo bukumas ir vis dar ruošies nugalet ger Putina ir ta protinga galinga savo šalies prezidenta ar gaidy nori atomo gaut i savo prišikta makaule bet mus tauta palik ramybėje Įeisi i istorija kaip kraugerys kartu sun tuom žydu narkomanu pražudžiusiu ukrus Žmones kalba kad ir tau grei baigsis nes žydas jau supranta kad galas ir nieks jo nerinks ir jaNKIAM JIS KAIP DAug žinantis pavojingas tik dar vis stumia dieneles ir žino kad gaus kulka i nugara nes tie AZOV banderiukai ji saugo ju rankos iki alkuniu kruvinos tai turės atlikti jankiu darba zele užmigdyti Tikrai nuoseda šaudai i ukrus o ger Orbanas i ora Pamastyk nors karta apie žmones o ne eurus ir žemes ukrainoje

D.

D. portretas
Gal būt ir "šūvis į orą". Bet tai nepalyginamai geriau už "šūvį į žmogų", ar ne, p. Prezidente ? Orbanas bent jau bando ieškoti kažkokių kompromisų, bando ieškoti kelių į taiką, ne taip, kaip "karo krankliai" : ginklų, pinigų ir... griūvėsių su krauju ir lavonais...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių