I. Vėgėlė norėtų Seimo rinkimuose būti koalicinio sąrašo vedliu: lyderis turėtų būti nepartinis

Prezidento posto siekęs advokatas Ignas Vėgėlė neslepia turįs ambiciją tapti jungtinio sąrašo į Seimą lyderiu. Pasak jo, šiuo metu diskusijos dėl galimybės telkti koalicinį sąrašą vyksta su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Nacionaliniu susivienijimu ir kitomis politinėmis jėgomis.

„Labai tiksliai atsakysiu – „valstiečių“ sąrašo lyderis nėra Vėgėlė. „Valstiečių“ sąrašo lyderis yra „valstiečių“ partijos žmogus. Jeigu tai yra jungtinis, koalicinis ar kažkoks kitoks sąrašas, kuriame yra sutelktis – daugiau nei tik LVŽS žmonės, – tuomet lyderis gali ir turi būti nepartinis“, – Eltai sakė I. Vėgėlė.

Prezidento rinkimuose laimę bandęs politikas neslepia ketinimų tapti tokio jungtinio sąrašo į Seimą vedliu.

„Tai yra vienintelis kelias sutelkti ir sutelkus man nepamesti tos lyderystės, kurią kartu su visa komanda rodėme prezidento rinkimų metu. Nes prezidento rinkimų metu mums pavyko būti pirmiems po valstybės vadovų. Tai, mano supratimu, su tokia lyderyste mes galėtume laimėti labai daug balsų“, – sakė I. Vėgėlė.

„Mane mandatas domina tik tiek, kiek jis leidžia kartu su bendraminčiais pasiekti rezultatą. Pats Seimo nario mandatas absoliučiai nedomina“, – akcentavo jis.

Mane mandatas domina tik tiek, kiek jis leidžia kartu su bendraminčiais pasiekti rezultatą.

I. Vėgėlė tikina apie tokią jungtino sąrašo galimybę kalbantis tiek su „valstiečiais“, tiek su Nacionaliniu susivienijimu, tiek ir su kitomis panašioms vertybėms atstovaujančiomis partijomis.

„Mes kalbamės ir su Karbauskiu, kokiu būdu būtų galima rasti tą bendrą telktį, kalbu ir su kitomis politinėmis jėgomis. Kalbėjau ir su Nacionalinio susivienijimo atstovais, ir su atskirais politikais ir visuomenininkais, kurių dar nenoriu įvardinti, nes jie kol kas dar nepateikė savo sprendimų. Bandome surasti bendrą vardiklį, kokiu būdu būtų galima padaryti vertybinį junginį, pateikti vertybinį sąrašą“, – informavo I. Vėgėlė.

„Jeigu pavyksta suburti vertybinį sąrašą žmonių (...) ir yra matyti, kad mes galime laimėti Lietuvoje nemažą daugumą, tuomet vienareikšmiškai, kad Ignas Vėgėlė dalyvauja Seimo rinkimuose. Tačiau jeigu nepavyksta to padaryti per šį trumpą laiką, tada reikia konstatuoti, kad, ko gero, aš nedalyvausiu Seimo rinkimuose“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad po kelias savaites trukusių pokalbių su prezidento posto siekusiu advokatu I. Vėgėle, „valstiečiai“ nusprendė, kad jų politinės jėgos sąrašą Seimo rinkimuose ves partijos narys. Kaip Eltai teigė Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, partijai priklausantis žmogus pergalės atveju bus deleguojamas ir į premjero poziciją. Anot politiko, tokius sprendimus penktadienį turėtų patvirtinti LVŽS taryba.

R. Karbauskis su I. Vėgėle pastarąjį mėnesį susitiko bent kelis kartus. Birželio viduryje R. Karbauskis teigė pasiūlęs prezidento posto siekusiam advokatui I. Vėgelei kartu kandidatuoti į Seimą. Visgi „valstiečių“ lyderis tąkart teigė, kad galutinius sprendimus ketinama priimti birželio pabaigoje vykstančioje LVŽS taryboje.

LVŽS savo paramą I. Vėgėlei taip pat buvo išsakę prezidento rinkimuose. Priėmę šį sprendimą, LVŽS atsisakė buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kandidatūros. Savo ruožtu I. Vėgėlė rėmė „valstiečius“, šiems kandidatuojant į Europos Parlamentą (EP).

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks šių metų spalio 13 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bliamba

Bliamba  portretas
na ir pletkininkai tie šūdpatryyyjočiai ...

Atsimenu gerai ,kai Uspaskich Viktaras sakė

Atsimenu gerai ,kai  Uspaskich Viktaras sakė portretas
kad į politiką neis ir jokių partijų nekurs. Taip ir šitas, niekam tikęs teisininkas, pradeda ir žiūrėsim kuom viskas baigsis. Tėvelio svajonė neišsipildė turėti nuosavą Prezidentą, o dabar jau labai prastai pradeda

Jo elgesys ir ambicijos primena

Jo elgesys ir ambicijos primena portretas
Lygiai kaip Antanas Bosas. Abu mažo ūgio, abu nori dėmesio, savo realių menkų gebėjimų nemato ir nesuvokia. Savimi patenkintas. Kedena ševeliūrą. Galimai užsiaugins kasas ir kaip anksčiau A. Bosas demonstruos vis naują šukuoseną: vieną dieną bus su garbanomis iki juosmens, kitą dieną bus supintos kasos, trečią dieną bus su dideliu kodu ir plaukų spalva bus vis kita. Laukia reginys. Bus kaip Eurovizijos įvairių keistenybių šou.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių