Lietuva ir Sakartvelas pasirašė bendradarbiavimo gynybos srityje veiklos planą

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) Lietuvos ir Sakartvelo gynybos viceministrai Žilvinas Tomkus ir Lela Chikovani pasirašė dvišalį stiprinamo 2024 metų bendradarbiavimo planą, kuriame išdėstyti kitais metais planuojami vizitai, dalyvavimas pratybose ir kursuose.

Kaip ketvirtadienį informavo ministerija, Lietuvos ir Sakartvelo bendradarbiavimas gynybos srityje apima įvairias sritis – tai karinis mokymas ir švietimas, bendras dalyvavimas pratybose Lietuvoje ir Sakartvele, konsultacijos dėl karo prievolės sistemos, daug dėmesio skiriama kibernetinei gynybai.

Taip pat vyksta karinis bendradarbiavimas tarp Sausumos ir Specialiųjų operacijų pajėgų, Karo akademijų.

„Bendradarbiavimas gynybos srityje su Sakartvelu – viena iš mūsų prioritetinių krypčių Rytų partnerystės šalyse. Lietuva ir toliau nuosekliai rems Sakartvelo euroatlantines aspiracijas tiek politiniu lygiu, tiek praktine pagalba“, – sakė Ž. Tomkus.

Į Lietuvą atvykusi L. Chikovani dalyvauja aukšto rango konferencijoje „Europos Sąjungos vizija ir ambicijų lygis Rytų Partnerystės politikos saugumo ir gynybos darbotvarkėje“.

Joje taip pat bus aukšti Lietuvos, Moldovos, Sakartvelo ir Ukrainos pareigūnai.

Šių metų konferencijoje daugiausia dėmesio skiriama naujosios saugumo architektūros regione idėjoms ir lūkesčiams, kalbama apie šalių partnerystę saugumo ir gynybos sferoje, situaciją Ukrainoje ir ES vaidmenį sprendžiant įtemptas situacijas Pietų Kaukazo regione.

„ES Rytų partnerystės politika per pastaruosius metus išsiplėtė ir adaptavosi. Pakartosiu tai, kas daugeliui žinoma: Ukraina kariauja su Rusija, dalis Sakartvelo teritorijos okupuota Rusijos, Moldova siekia atsispirti ekonominiam, energetiniam ir kitokiam Rusijos šantažui“, – kalbėjo Lietuvos krašto apsaugos viceministras.

„Situacija tarp Armėnijos ir Azerbaidžano lieka trapi. Tuo pačiu metu mes turime ir pozityvių ženklų, dvi Rytų partnerystės šalys pradės formalias kalbas dėl stojimo į ES. Lietuvai Rytų partnerystės politika ir šalys visada buvo prioritetas. Mes rėmėme ir toliau remsime šias šalis“, – pridūrė jis.

Prieš konferenciją vyko ir dvišaliai susitikimai. Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas buvo susitikęs Ukrainos gynybos viceministru. Pokalbio metu daug dėmesio skirta skaidrių įsigijimų ir kovos su korupcija temai.


Šiame straipsnyje: LietuvaSakartvelasgynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
Dabar jau kai puls iš abiejų pusių gruzinai su lietuviais- iš karto šakės rusams...

IŠKRYPĖLĖS SĖKLA PAVILIONIS

IŠKRYPĖLĖS SĖKLA PAVILIONIS portretas
Vos ausų negavo nuvykęs į Gruziją. Lietuvos šuneliai, siundomi šeimininkų iš už Atlanto nerimsta. Vis ieško - su kuo dar galima būtų susipykti, pakenkiant pačiai Lietuvai, kad tik įtiktų Amerikos teroristams.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Žemėlapyje ieškojau kur randasi tas šūdavelas ,gal kur nors pas čiurkas, ar pas čiukčius, bet radau tik gruzija
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių