M. Navickienė: viliuosi, kad kitą savaitę bus daugiau aiškumo dėl nuolatinio švietimo ministro

Laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas einanti Monika Navickienė tikisi, kad daugiau aiškumo dėl to, kas šias pareigas galėtų eiti nuolat, bus kitą savaitę.

„Viliuosi, kad kitą savaitę bus tiesiog daugiau aiškumo, kuria kryptimi judama, ar randami bendri sprendimai su Lietuvos Respublikos prezidentu“, – LRT televizijai penktadienį sakė M. Navickienė.

„Manau, kad jau turėsime netrukus atsakymus, kas bus nuolatinis švietimo, mokslo ir sporto ministras“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad kovo pradžioje Lietuvos mokyklose prasidėję tarpiniai moksleivių žinių patikrinimai švietimo sistemoje sukėlė sumaištį – kai kurių dalykų užduotys buvo per sunkios, dalis neatitiko mokymosi programos. Dėl to dalis moksleivių teigė patyrę įtampą, susirūpinimu dėl vaikų sveikatos viešojoje erdvėje dalijosi ir kai kurių moksleivių tėvai.

Kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas. Laikinai vadovauti ministerijai pavesta socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

I. Šimonytė yra teigusi, jog kandidatūros į švietimo, mokslo ir sporto ministrus reikėtų tikėtis vasarą – kai dešiniųjų Vyriausybė turės išrinktam prezidentui grąžinti įgaliojimus.

Antrajai kadencijai perrinktas prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį sakė manantis, kad Vyriausybės vadovė jau turi kandidatą į švietimo ministrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių