Patvirtintame LSDP Seimo rinkimų sąraše – M. Sinkevičius, I. Ruginienė

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) patvirtino sąrašą rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, jame – Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė, dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo kaltu pripažintas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

LSDP sąrašą patvirtino šeštadienį Šventojoje vykstančioje partijos konferencijoje.

Pirmoji sąraše įrašyta socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, antrasis – buvęs pirmininkas, parlamentaras Gintautas Paluckas, trečioji – I. Ruginienė.

„Tai man naujas žingsnis, nauja patirtis. (...) Suku į politiką tikėdamasi, kad dirbsime ne dėl reitingo taškų, o dėl žmonių gerovės“, – LSDP konferencijoje kalbėjo I. Ruginienė.

Į paskutinę – 141 – sąrašo vietą partijos prezidiumas pasiūlė įrašyti Jonavos rajono merą Mindaugą Sinkevičių, konferencijos delegatai tam vieningai pritarė.

Ketvirtasis sąraše – šią kadenciją Europos Parlamente dirbęs buvęs ministras Juozas Olekas, penktoji – parlamentarė Rasa Budbergytė.

Toliau sąraše parlamentarai Eugenijus Sabutis, Dovilė Šakalienė, aštuntasis – Marijampolės savivaldybės tarybos narys Tadas Prajara.

LSDP rinkimų sąrašo dešimtuką užbaigia parlamentarė Orinta Leiputė ir Vilniaus rajono savivaldybės narys Ruslanas Baranovas.

Vienuolikta sąraše – penkiakovininkė, Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, dvyliktas – buvęs uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, 19-as sąraše – žurnalistas, rašytojas Giedrius Drukteinis.

Socialdemokratų frakcijos Seime atstovai Algirdas Sysas ir Julius Sabatauskas sąraše užima atitinkamai 16 ir 18 vietas.

Konferencijos metu socialdemokratai pasitvirtino ir rinkimų programą, pavadintą „Vienybės programa“.

Partijų reitinguose LSDP užima pirmą vietą ir yra laikoma favorite laimėti rinkimus.

Šiuo metu Seime socialdemokratų frakciją sudaro 14 narių.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
partijos pirmininkė tvirtina, kad jis nenuteistas, ir todėl įtrauktas į sąrašą. Teimas paskelbė savo sprendimą, tai ką reiškia - nenuteistas. Apeliacijas galima sukti visą gyvenimą, bet tai nereiškia, kad jis nenuteistas.

Šlykštus sisteminio

Šlykštus sisteminio portretas
ilgapirščio snukis.Kaip ir visos komunistinės šaikos su riebiaja tuščiakalbe matuška.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Visi prasikaltieiji, kad ir pasivogdami sau mokesčių mokėtojų pinigus, geba patekti į sąrašus! Kokie supuvę partiniai! Be moralės, be sąžinės - kad tik prie sotesnio lovio! Iš kurio gali ir daugiau "pagriebti"! Juodas nuosmūkis!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių