Prezidentas apie naują kandidatą į ekonomikos ministro postą: esu atviras diskusijoms

Prezidentas Gitanas Nausėda sako esąs atviras diskusijoms dėl naujo kandidato į ekonomikos ir inovacijų ministro postą.

Kartu šalies vadovas pakartojo, kad neneigia anksčiau atmesto kandidato į ministrus – premjero Sauliaus Skvernelio patarėjo Luko Savicko patirties, tačiau, pabrėžė G. Nausėda, jis vis dėlto abejoja dėl L. Savicko gebėjimo pasitelkti reikiamas kompetencijas, reikalingas ministerijos vadovavimui.

„Dėl pono Luko Savicko, jau esu anksčiau pasisakęs – tai yra jaunas, šviesus žmogus, turintis patirties tam tikroje veiklos srityje ir ši patirtis yra labai svarbi Lietuvai šiuo metu. Ar jis galėtų įsigilinti į ministro kompetencijas ir iškart imtis vadovauti ministerijai, aš išreiškiau tokias abejones. Turbūt Lietuva yra daug didesnė šalis, kad būtų galima rasti daugiau kandidatų“, – penktadienį spaudos konferencijos metu sakė G. Nausėda.

Prezidentas taip pat teigė, kad anksčiau kelta idėja dėl ministerijų jungimo šiuo metu yra sustojusi dėl to, kad „nenorima jaudinti žmonių, kolektyvų, kurie gali būti demotyvuoti paties jungimo proceso.“

„Esu atviras diskutuoti apie kandidatūras, tas kandidatūras galiu pateikti ir aš, gali pateikti ir ministras pirmininkas. Verslo atstovai taip pat kelia tokį klausimą, sakydami, kad būtų gerai ministro kandidatūrą patvirtinti“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad Pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis ketvirtadienį LRT televizijai sakė, kad atėjo laikas paskirti ekonomikos ir inovacijų ministrą, nes, pasak jo, būtina sudaryti efektyvų ekonomikos atsigavimo planą, nukreiptą į verslo konkurencingumo išlaikymą.

R. Karbauskis skeptiškas dėl naujo ministro paieškos

Verslo atstovams tvirtinant, kad koronaviruso sukelta krizė ir pasekmės ekonomikai reikalauja pagaliau paskirti ekonomikos ir inovacijų ministrą, o prezidentui G. Nausėdai užsimenant, kad jis šiuo klausimu yra atviras diskusijoms, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia regįs tik vieną galimybę užpildyti tuščią vadovo kėdę – į ją pasodinti jau kartą prezidento atmestą premjero patarėją Luką Savicką.

R. Karbauskio teigimu, premjeras ir valdantieji jau tarė savo žodį dėl kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus, tad jei ir siūlys ateityje kažką, tai tik L. Savicką, šią savaitę pradėjusį eiti Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo pareigas.

„Reikėtų klausti premjero, tačiau kadangi žinau Sauliaus (Skvernelio – ELTA) nuomonę, galiu pasakyti, kad Saulius siūlė kandidatą labai atsakingai, labai gerai apgalvojęs, įvertinęs visus už ir prieš“, – Eltai sakė R. Karbauskis, teigdamas šiame klausime matąs per daug politikos.

„Aš manau, kad čia truputį per daug politikos, jos čia ieškoti nereikia. Mes pasakėme, kad geriausias kandidatas, kurį mes galime pasiūlyti, yra šis, jeigu jums šis netinka – tai tokiu atveju nematome prasmės skirti kitą“, – jau anksčiau ne kartą reikštą nuomonę pakartojo „valstiečių“ lyderis.

Politiko neįtikino Pramonininkų konfederacijos prezidento R. Dargio išsakyti argumentai, kad paskyrus ekonomikos ir inovacijų ministrą būtų kur kas lengviau spręsti dėl koronaviruso krizės kylančias problemas šalies ekonomikai. R. Karbauskio teigimu, su situacija puikiai susitvarkys ir energetikos ministras, šiuo metu vadovaujantis Ekonomikos ir inovacijų ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lovys

lovys portretas
pasikeis tik pavardes...

Anonimas

Anonimas portretas
manau ,kad nausėda ruošiasi sau vietą ,banko vadovo , kai baigs vaidinti prezidentą ,turės kur išeiti ir toliau skaičiuos jau "savo" pinigus .ir kels žydų kultūrą ,,,,ką gali žinoti ,gal susimes su Grybauskaitės fondais ir finansuos landsberginių gaują .

NA NA

NA NA portretas
kažkodėl tikėtina ,kad Nausėdai tiktu tik vienintelis į ekonomikos ministro postą ,tai landsberginių gaujos juodosios buhalterijos buhalterė šimonytė ,,,, nausėda ir šimonytė pratęstu Lietuvos skurdinimą ,kaip grybauskaitė ,būtu savi ir svetimi ,,,,sėkmės ,tik nereikia leisti plisti toliau landsbergizmo virusui ,saugokite save apsaugosite kitus ,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių