Premjerė įvardijo, kada pateiks kandidatus į švietimo ir socialinių reikalų ministrus

Su prezidentu Gitanu Nausėda susitikusi premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad dar šią savaitę pateiks šalies vadovui kandidatus į švietimo, mokslo ir sporto bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

Balandį atsistatydinus Gintautui Jakštui nuolatinio vadovo neturi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, o socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė dėl įtartinų jos ryšių iš pareigų pasitraukė praėjusią savaitę.

„Pateiksiu šią savaitę“, – žurnalistams sakė ministrė pirmininkė.

„Tikiuosi, kad pateiksiu iki savaitės pabaigos, priklausomai nuo to, kada prezidentas turės galimybę susitikti su pretendentais“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji neatskleidė kandidatų į ministrus pavardžių.

„Jau, kai pasirašysiu teikimą prezidentui, tada iškart ir atskleisiu“, – sakė I. Šimonytė.

Praėjusią savaitę premjerė teigė, jog konservatorių frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė galėtų tapti švietimo, mokslo ir sporto ministre, tačiau taip pat neatskleidė, ar teiks jos kandidatūrą į šią poziciją.

Anot premjerės, iš būsimų ministrų tikimasi, jog jie atliks privalomus atlikti per likusį kadencijos laiką darbus.

„Švietimo ir mokslo ministrui pagrindinis uždavinys yra pasirengti naujiems mokslo metams, atsižvelgiant į tas pamokas, kurias teko išmokti gal ir skaudžiuoju būdu – pradėjus taikyti naujas programas praėjusių metų rugsėjo 1-ąją dieną ir tarpiniams atsiskaitymams įvykus šiais metais“, – sakė ministrė pirmininkė.

Pasak I. Šimonytės, šiuo metu vyksta diskusijos, kaip šį procesą – atnaujintų programų ir tarpinių atsiskaitymų – organizuoti sklandžiau 2025 metais.

„Visi kiti dalykai daugiau mažiau sprendžiasi ir taip eigoje, nes sprendimai dėl, tarkime, mokytojų atlyginimų yra priimti. Artimiausiu metu Finansų ministerija patikslins šių metų projekcijas ir pagal tai bus patikslinti biudžeto asignavimai“, – teigė premjerė.

Ji kalbėjo besitikinti, kad Vyriausybė jau kitą savaitę galės paskirti papildomas lėšas mokytojų algoms tam, kad jų atlyginimai pasiektų 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio pagal naujus duomenis.

Ministrė pirmininkė sakė besitikinti, kad greitai bus paskirtas naujasis Nacionalinės švietimo agentūros vadovas, kuris pajėgs suvaldyti procesus ir sutelkti kolektyvą.

„Nacionalinė švietimo agentūra, kuri, deja, per pastarąjį laikotarpį kartais buvo daugiau problemos šaltinis negu problemos šalinimo pagalbininkas“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Nacionalinė švietimo agentūra nuolatinio vadovo neturi nuo vasario pabaigos, kai iš pareigų pasitraukė Rūta Krasauskienė. Ji atsistatydino sulaukusi kritikos dėl darbo kokybės.

Tuo metu kalbėdama apie lūkesčius būsimam socialinės apsaugos ir darbo ministrui, premjerė sakė, kad dauguma dalykų iš šios ministerijos politinės darbotvarkės yra padaryta.

„Reikės Seimui pateikti pasiūlymus dėl pensijų antrosios pakopos, kur po Konstitucinio Teismo sprendimo buvo derinama“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

Ministrus Lietuvoje premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė  portretas
Išmoko sveikintis

Anonimas

Anonimas portretas
durnių laive sveiku nėra ,taip kad iki rudenio dar daug kvailysčių pridaris partija apsiženijusi su laisviečiais.

Full zero

Full zero portretas
Taaaip, šitie “aptars”… :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių