Prezidentas mato G. Palucką imantis atsakomybės vadovauti Vyriausybei

Buvęs socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas galėtų imtis atsakomybės vadovauti Vyriausybei, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tai yra tikrai jaunas politikas, kuris galėtų imtis tokios atsakomybės. Man susidaro įspūdis, kad jis yra komandos žmogus, dirbantis komandoje ir tokio žmogaus Vyriausybei labai reikia“, – LRT laidai „Dienos tema“ trečiadienį sakė prezidentas.

Šalies vadovas teigė, kad G. Paluckas jam sudaro „komandos žmogaus“ įspūdį.

„Premjeras tikrai negalėtų būti tas žmogus, kuris imasi už visą Vyriausybę daryti vienasmenius sprendimus ir po to pasistengia, jeigu kažkas ne taip, atsakomybę pasidalinti su kitais“, – sakė G. Nausėda.

Jis teigė G. Palucką pažįstantis gana seniai, su juo dalyvavęs „įvairaus pobūdžio diskusijose“.

Jo socialinis jautrumas ir orientavimasis į socialinius klausimus man yra patrauklus.

„Jo socialinis jautrumas ir orientavimasis į socialinius klausimus man yra patrauklus“, – kalbėjo G. Nausėda.

G. Paluckas socialdemokratų sąraše Seimo rinkimuose įrašytas antruoju numeriu, sąrašą rinkimuose ves G. Palucką socialdemokratų pirmininko poste pakeitusi parlamentarė Vilija Blinkevičiūtė.

G. Nausėda anksčiau teigė, kad V. Blinkevičiūtę matytų premjerės pareigose. Dabar prezidentas sako, kad tai pačios V. Blinkevičiūtės sprendimas.

„Ji turėtų bet kuriuo atveju, jeigu susiklostys ta situacija, (...) labai atvirai ir nuoširdžiai pasakyti priežastis, kodėl ji imasi arba kodėl ji nesiima šitų pareigų“, – LRT sakė prezidentas.

Pati V. Blinkevičiūtė yra sakiusi, kad po rinkimų prisiims atsakomybę, kad būtų suformuota „tinkama valdančioji daugumą“ ir į vykdomosios valdžios postus būtų parinkti juos užimti pasirengę tinkami žmonės. Tačiau neatsakė, ar pati užimtų kurį nors postą ir prašė jos „nestumti į kampą“.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Partijų reitinguose LSDP užima pirmą vietą ir yra laikoma favorite laimėti rinkimus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Tikrai pastebėjau kad tas Žemaitaitis gudrus niekur ir niekada neliečia socdemu Niekad nepasakoja apie ju darbus lig tai puiki Blinkevičiutės partija su kuria matyt ir ruošiasi i seima

natalija

natalija portretas
Tiesiog žmones dar nesupranta kad Landzbergizma pakeis Nausėdizmas tai abi sistemos tarnaujančios tam pačiam šeimininkui

to pas Nausėda

to pas Nausėda portretas
Jus neteisus Nausėda ištikimai tarnauja jankiam jeigu jus nesuprantat tai jusu bėda o štai Žemaitaitis Širinskienė supranta ir palaiko ji ir Palucka ir jie dabar pasirinke tautai mėgstama tema apie konservus puikiai jaučiasi apmulkine durna tauta atves i valdžia tuos pačius kuriu tikslas vienas tarnauti amerikai Tik tas 108 000 tautos žmoniu suprato kad seimas turi būti visas išvalytas nuo buvusiu ir šali privedusiu prie krizės nuo konserviniu socdemu liberalu LGBT nuo karbauskininku Valstiečius tauta buvo pripažinus bet Karbauskis pasuko kitu keliu jeigu būtu Karbauskis siekes su ger Vaitkum atkurti lietuva būtu daug laimėjas bet jie visi nuėjo iškrypėliu sukurto genderizmo keliu Karbauskis kuris buvo nusprendes lietuvos vaikus aprenkti tautiniais rūbais dabar reme Mortos vadovelius apie iškripimus mokyklose darželiuose
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių