Prezidentė Kroatijoje pabrėžė energetinės nepriklausomybės naudą

  • Teksto dydis:

Kroatijos viešinti prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad energetinė nepriklausomybė svarbi ne tik ekonomiškai, bet ir geopolitiškai.

Kalbėdama apie Klaipėdos suskystintųjų dujų terminalą (SGD), ji tvirtino, kad tai „ne tik ekonominis ar energetinis, bet ir geopolitinis įrankis, siekiant apsaugoti ekonominį augimą ir politinę nepriklausomybę“.

„Ir tai pasakytina ne tik apie SGD, bet ir apie elektros jungtis (...). Mums tai svarbu ne tik dėl ekonominės nepriklausomybės, bet taip pat dėl politinės nepriklausomybės, nes energetiką mūsų kaimynė naudojo šantažuoti mus“, - po susitikimo su Kroatijos prezidente Kolinda Grabar-Kitarovič per spaudos konferenciją sakė Lietuvos vadovė.

Pasak Prezidentūros, Kroatiją ypač domina Lietuvos patirtis statant Suskystintųjų dujų terminalą. Kroatija daugiau nei pusę savo energijos išteklių importuoja iš kitų šalių, todėl energetinio saugumo užtikrinimas šiai valstybei itin aktualus. Kroatijos SGD terminalas, kaip ir Klaipėdos terminalas, yra įtrauktas į strateginių ES projektų sąrašą.

Tai antrasis Lietuvos vadovės vizitas į Kroatiją. D.Grybauskaitė Kroatijoje lankėsi 2013 metais, šaliai stojant į Europos Sąjungą, o Lietuvai perimant pirmininkavimą ES Tarybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
"magnolija" ir cia ikiso savo kvaila snuki

2 to a kada

2 to a kada portretas
Mes tai rupinomes savo gerove bet kai visos tavo pastangos, verslo planai, investicijos eina suns ant uodegos vardan nesveiku partmokyklos Furijos ambiciju kuri yra santazuojama is Jav tai gali nors aps isi kti bet geroves tu nesukursi. Telieka "kovoti" su Rusija. O tu matyt jau sukurei savo "gerove" valdyskoj kedej!!!! Tau nesuprasti kaip uzdirbami pinigai. Svarbu kad krepselis butu 1 ir 15 diena.

TO o kada

TO o kada portretas
Kada tu pats pradėsi galvoti nors apie savo gerovę.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių