D. Grybauskaitė apie Lietuvos kandidatūrą į EK: vėluojame, geriausi postai jau išdalinti

Šalyje vis dar vykstant diskusijoms, kas galėtų tapti kandidatu į Europos Komisiją (EK), kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Lietuva primti sprendimus jau pavėlavo, mat geriausi postai jau išdalinti.

„(Procesas – ELTA) atrodo prastai, nes vėluojame, geriausi postai jau yra išdalinti“, – šeštadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Kadenciją baigusi šalies vadovė vertinti konkrečių kandidatų nesiryžta, tačiau tikina, kad sprendimai turėtų būti priimti liepos mėnesį.

„Konkrečių pavardžių nenorėčiau vertinti, tai yra Vyriausybės teikimo prerogatyva kartu besitariant su Seimu ir prezidentu, bet tai turi būti padaryta liepos mėnesį“, – teigė ji.

ELTA primena, kad Lietuvoje jau kurį laiką tęsiasi diskusijos dėl Lietuvos kandidato į EK. Kol kas neoficialiai kalbama, jog į postą Briuselyje taikosi užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Kaip vieną realiausių kandidatų jį įvardijo ir įtakingas leidinys „Politico“.

Tačiau nei ministras, nei premjerė Ingrida Šimonytė, kuri ir pateiks Lietuvos atstovo kandidatūrą, tokios intencijos aiškiai bei viešai neišsakė.

Tai turi būti padaryta liepos mėnesį.

Seime ministro galimybėmis tapti eurokomisaru abejojama. Tiek opozicijai priklausantys parlamentarai, tiek dalis valdančiųjų viešai yra pasakę, kad tokiai kandidatūrai nepritartų.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda, kurio pritarimas yra būtinas deleguojant Lietuvos atstovą į EK, ne kartą leido suprasti, jog G. Landsbergio kandidatūros nebūtų linkęs palaikyti. Jis yra pareiškęs, jog matytų geresnių kandidatų už G. Landsbergį šioms pareigoms eiti.

Be to, šalies vadovas yra nurodęs, jog I. Šimonytei įvardijo pavardę žmogaus, kuris, jo įsitikinimu, galėtų būti deleguojamas Lietuvos atstovu į EK.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
postai išdalinti, bet konservatoriai negalėjo tikėtis labai gerų postų, nes košės galvoje mažoka

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Mūsiškė Kremliaus šunauja jaučiasi įžeista ir pažeminta - į Europos Parlamentą nuo Lietuvos nepateko nei apsivogęs Uspaskich, nei supuvusi daržovė Ropė.

Rimas su patarimu

Rimas su patarimu portretas
Neforsuokite Gabriuko ir spėsite gauti geresnį postą. Čias jis yra stabdis. O ir es švaros bei higienos komisaro postas LR bus pakankamas. Ką čia tokia nykštukinė valstybė gali daugiau gauti. Be to, jos emigrantų pahrindinis darbas užsienyje - horizontaliųjų paviršių operatorių
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių