Prezidento rinkimų rezultatus TS-LKD prezidiumas įvertino kaip sėkmingus

Prezidento rinkimų rezultatus valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) vertina kaip sėkmingus, teigia partijos lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Džiugu, kad prezidiumas vienbalsiai įvertino, kad situacija, kuri susiklostė po rinkimų partijai gali būti traktuojama, kaip sėkminga“, – antradienį po konservatorių prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė jis.

„Tas ketvirtis milijono rinkėjų pagal padarytas analizes rodo, kad nubyrėjimo, praradimų nesame patyrę. Tas yra labai svarbi žinia“, – tvirtino G. Landsbergis.

Anot jo, konservatorių kelta kandidatė į prezidentus premjerė Ingrida Šimonytė padarė, ką galėjo, ir dabar partija yra „geroje starto pozicijoje į Seimo rinkimus“.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, I. Šimonytė per antrąjį prezidento rinkimų turą surinko 284 tūkst. balsų.

2020 metais per Seimo rinkimus už TS-LKD kandidatų sąrašą balsavo 292 tūkst. rinkėjų, tai leido partijai iškovoti daugiausia – 23 – mandatus daugiamandatėje apygardoje.

Antrai kadencijai perrinktas prezidentas G. Nausėda dar po pirmojo turo sakė matąs reikalą keisti tam tikrus ministrus, tačiau jų neįvardijo. Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė žada su juo susitikti ir aptarti šį klausimą iki Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo liepą, įskaitant ir trūkstamą švietimo ministrą.

G. Landsbergio teigimu, prezidiumo posėdžio metu I. Šimonytė patikino apgalvojusi galimus pakeitimus.

„Aš tikiu, kad ji greitu metu juos pristatys viešai ar valstybės vadovui, kaip ji nuspręs, – sakė jis. – Daugiausia kalbama apie trūkstamą poziciją, atsispiriama nuo jos.“

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiksliai

Tiksliai  portretas
Pasakyta, Tėvynės Sąjungą sustiprėjo ir pamatė savo partnerius kurie balsavo už idiotą, į seimą eis dar stipresni, palikę savo "partnerius" ant ledo.

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Jo sėkmingai visos liunzzzzbirbiu šutvės padugnės bus išmestos į istorijos šiukšlyną kaip kokios pastipusios musės iš barščių

AR JIEMS JAU VISAI SUMINKŠTĖJO SMEGENYS?...

AR JIEMS JAU VISAI SUMINKŠTĖJO SMEGENYS?... portretas
Nesėkmingais rinkimais jie skaitytų tik tuomet jeigu Šimonytė surinktų MINUS 25% balsų...Pažadame - tiek surinksite per seimo rinkimus...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių