R. Karbauskis: mes žinome, kaip A. Kubilius valdė Lietuvą krizės metais

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad Lietuva galėjo išsirinkti jaunesnį ir potencialesnį kandidatą į Europos Komisiją (EK) nei europarlamentaras Andrius Kubilius.

„Dabartinė situacija rodo, kiek yra beviltiška dabartinė valdančioji dauguma, nes iš politinės pensijos pakviečia žmogų, kad jis gelbėtų situaciją, – Žinių radijui penktadienį sakė politikas. – Lietuva turėtų rasti jaunesnį ir potencialesnį kandidatą. Mes žinome, kas yra Kubilius, kaip jis valdė Lietuvą krizės metais.“

„Žmonės gal užmiršta, bet politikai turi neužmiršti, turi prisiminti, ką darė vienas ar kitas Vyriausybės vadovas“, – pridūrė jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė dekretą, kuriuo pritarė buvusio Lietuvos premjero kandidatūros siūlymui į Komisijos narius.

Tam dar turės pritarti Seimas. Vis tik valdančioji dauguma žada vieningai palaikyti A. Kubilių.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas teigė, kad toks sprendimas jį nuvilia.

Opoziciniai socialdemokratai, „valstiečiai“, Lietuvos regionų partijos frakcija Seime teigė A. Kubiliaus kandidatūros nepalaikysiantys.

„Šnekant apie EK darbą, mes galėjome rasti jaunesnį politiką. Ir jei Seimas nesugebėtų patvirtinti šito politiko, tokiu atveju mes turėsime už poros mėnesių rinkimus ir nauja dauguma tikrai ras jaunesnį“, – kalbėjo R. Karbauskis.

A. Kubiliaus kandidatūra į EK teikiama prieš tai G. Nausėdai atmetus konservatorių lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą.

Nuo 2019-ųjų Europos Parlamente (EP) dirbantis A. Kubilius šiemet į jį buvo perrinktas antrai kadencijai. Politikas aktyviai pasisako už glaudesnius Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės šalių ryšius, gausesnę paramą Rusijos užpultai Ukrainai ir griežtesnę laikyseną Kremliaus atžvilgiu.

Lietuvos kandidatą į Komisiją oficialiai siūlo Vyriausybė, jai turi pritarti šalies vadovas ir Seimas. Kandidatui taip pat reikia sulaukti EK pirmininkės ir EP pritarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkejas

Rinkejas portretas
Galiu priminti,kai buvo Karbauskis Seimo nariu,nenaudojo pinigu,kurie yra skirti Seimo nario islaidom,visa atlyginima pervesdavo seneliu namams ir t.t.,o kad turi galva ir sugeba susikrauti turtus,svarbu,kad ne is Lietuvos zmoniu.

Anonimas

Anonimas portretas
Gal kas ir primiršo, jog p. R. Karbauskis buvo putlerio statytines parankiniu,o kada Prunskienei ištiko beda su sveikata, moskoliai puole ja "lipdyti" lyg Lietuvos "brežneva" vis tikedamiesi,kad ji griš.... Nenuskilus, kacapai agresoriai visus savo resursus [ trašas,medinius rublius, propaganda...] skyre žemgrobiui milijonieriui remti....Štai jis ir atidirbineja,o dalis tamsesniu pilieciu,mežianciu mešla ir visai negalvojanciu, juo tiki lyg dievuliu....

Kam kalbėti ,o kam patylėti

Kam kalbėti ,o kam patylėti portretas
Karbauski,o ką tu gero padarei. Nieko...Panašu ,kad atidirbinėji savo darbdaviui užusienos
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių