Seimo vadovė Latvijoje dalyvaus NB8 parlamentų pirmininkų susitikime

  • Teksto dydis:

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį išvyksta į kasmetinį Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB8) parlamentų pirmininkų susitikimą.

Šįkart jis vyks Latvijoje.

Susitikimo metu bus aptarti nacionalinių parlamentų prioritetai, tolesnės bendradarbiavimo galimybės, svarbiausi užsienio politikos ir saugumo klausimai, pranešė Seimo pirmininkės biuras.

„Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo dinamika šią kadenciją aktyvi kaip niekad, džiaugiuosi tokiu tampriu bendradarbiavimu. NB8 vienija bendros vertybės, interesai ir atsakomybė: lyderystė remiant Ukrainą, Baltijos jūros regiono saugumo užtikrinimas, Europos Sąjungos ir NATO išorinės sienos apsauga bei pasirengimas pirmiesiems atremti Rusijos hibridines atakas. Todėl būtina ir toliau stiprinti politinę sanglaudą regione“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

NB8 yra neformalus penkių Šiaurės ir trijų Baltijos valstybių – Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos – bendradarbiavimo formatas.

NB8 šalys rotacijos būdu kiekvienais metais koordinuoja NB8 veiklą, rengia ir globoja tais metais vyksiančius susitikimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha

Cha cha portretas
Če vietinių bobų atsindys

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pries vaziuodama susitvarkyk plaukus, kad nebutum i mumija panasi .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių