Seimas pareiškė pasitikėjimą premjere I. Šimonyte

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį pareiškė paramą ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei, turėjusiai pasitikrinti pasitikėjimą po prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos.

Praėjusią savaitę prisiekus šalies vadovui, Vyriausybė grąžino jam įgaliojimus, o premjero kandidatūra buvo pateikta parlamentui.

Už I. Šimonytę balsavo 69 parlamentarai, prieš buvo 30 politikų. Dar 25 Seimo nariai susilaikė.

„Nespės net gėlės nuvysti iki kadencijos pabaigos“, – kalbėjo dvi gėlių puokštes gavusi I. Šimonytė.

Po šio Seimo sprendimo premjerė su prezidentu turės galutinai suderinti naujosios Vyriausybės sudėtį. Daugiausia kritikos iš šalies vadovo yra sulaukę žemės ūkio ir sveikatos apsaugos ministrai.

Prieš balsavimą žurnalistams I. Šimonytė sakė besitikinti, kad jei pokyčiai Vyriausybėje ir būtų, jie turėtų užtikrinti geresnę kokybę darbo kokybę.

„Reikia žiūrėti iš racionalumo taško. (...) Ko nesinorėtų, kad mes toje kaitoje spręstume asmenybių asmeniškumų klausimus, tikslas turi būti, kad pokytis kažką pagerintų“, – Seime susirinkusiems žurnalistams sakė premjerė.

„Poreikio keisti dar papildomų žmonių... Tas poreikis jis turi arba kilti iš objektyvių aplinkybių, arba tikrai duoti geresnį rezultatą nei priešingai“, – pridūrė ji.

Premjerė tvirtino nematanti prasmės, kad Ministrų kabinetas būtų nepilnos sudėties, tad nemano, kad teiks prezidentui tvirtinti Vyriausybės sudėtį kurios nors ministerijos vadovo vietą palikdama tuščią.

„Norėčiau, kad Vyriausybė pilnos sudėties gautų įgaliojimus iš naujo veikti, juoba, kad mes veikiame pagal tą pačią programą“, – sakė premjerė.

Tuo metu konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis pažymėjo, jog darant pokyčius Ministrų kabinete reikia vertinti likusį Vyriausybės darbo laiką bei nuspręsti ar yra galimybių padaryti proveržį.

Pasak jo, reiktų daugiau argumentų kodėl kritika žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui ir sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui pradėta reikšti likus keliems mėnesiams iki spalį vyksiančių Seimo rinkimų.

„Objektyviai nusiskundimų aš neturiu“, – kalbėjo G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:))))

:)))) portretas
Dar pirks nuo kiaulių, vištų,beždžionių gripo tų pačių marmalu,ES spauda rašo

Pagieža

Pagieža portretas
Taip išsižergė prieš visus, kaip A. Voločkova? Šlykšti ir šlykštu!

Kęstas

Kęstas portretas
"I. Šimonytė: neįmanoma iš biudžeto keliams kitąmet skirti 1,3 mlrd. Eur." Atsakymas I. Šimonytei: Nieko čia baisaus. Raketų tai prisipirkome už tuos milijardus eurų. Trumpas pasistengs, todėl branduolinio karo kaip nebuvo, taip nebus. Raketos rūdys. Panaudokime jas bobutėms sekmadienį į bažnyčią skraidyti, kitiems ir į darbą nusigauti. Rinkėjų palankumas garantuotas. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių