Seimo pirmininkė: neeilinė sesija dėl eurokomisaro vyks rugsėjo 3 dieną

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad parlamento valdyba paskelbs vienos dienos trukmės neeilinę Seimo sesiją rugsėjo 3 dieną, jos metu bus apsvarstyta Andriaus Kubiliaus kandidatūra į eurokomisarus.

Seimo valdybos posėdis vyks kiek vėliau trečiadienio rytą.

„Paskelbsime neeilinę sesiją, kuri turėtų vykti rugsėjo 3 dieną“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji sakė mananti, kad balsų Seime paremti A. Kubiliaus kandidatūrai pakaks.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat teigė, kad Liberalų sąjūdis ją vertina palankiai.

„Nuotaika yra pozityvi jo kandidatūros atžvilgiu, apie tai informavau ir koalicijos partnerius“, – sakė liberalų lyderė.

„A. Kubilius yra tikrai solidus kandidatas, labai universalus politikas, labai patyręs, kuris galėtų dirbti ne vienoje srityje“, – pridūrė ji.

Europarlamentaro, ekspremjero A. Kubiliaus kandidatūra į Europos Komisiją (EK) teikiama prieš tai prezidentui Gitanui Nausėdai atmetus konservatorių lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą.

Šalies vadovas A. Kubiliaus kandidatūrai jau pritarė.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, paradoksalu, jeigu suderintą A. Kubiliaus kandidatūrą į EK prezidentas laikytų savo politine pergale, net jeigu pasiekė, jog į Briuselį neišvažiuos dirbti G. Landsbergis.

„Jeigu visgi eurokomisaru bus patvirtintas A. Kubilius, konservatorių mohikanas, tai dar visiškai atviras klausimas, kas šioje šachmatų partijoje apžaidė ką – ar Prezidentūra konservatorius, ar atvirkščiai“, – sakė politikė.

„Man atrodo šiek tiek paradoksalu, kad didžioji Prezidentūros pergalė yra A. Kubilius kaip eurokomisaras. Na, tiesiog, tai šioks toks paradoksas“, – kalbėjo ji.

Nuo 2019-ųjų Europos Parlamente (EP) dirbantis A. Kubilius šiemet į jį buvo perrinktas antrai kadencijai. Politikas aktyviai pasisako už glaudesnius Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės šalių ryšius, gausesnę paramą Rusijos užpultai Ukrainai ir griežtesnę laikyseną Kremliaus atžvilgiu.

Lietuvos kandidatą į Komisiją oficialiai siūlo Vyriausybė, jai turi pritarti šalies vadovas ir Seimas. Kandidatui taip pat reikia sulaukti EK pirmininkės ir EP pritarimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nusikaltėlio kubilo už 2008 m. veiksmus vieta kalėjime.

Neptunas

Neptunas portretas
Teisti reikia šitą veikėją.

Paraša \\\\\.../////

Paraša  \\\\\...///// portretas
Kubile,kada pensijas grąžinsi?,tu nusikaltėlis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių