Seimas – prieš parlamentinį tyrimą dėl M. Navickienės ryšių

Seimas ketvirtadienį atmetė opozicijos iniciatyvą vykdyti parlamentinį tyrimą dėl atsistatydinusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės aplinkos ir įtartinų ryšių.

Už siūlymą Antikorupcijos komisijai atlikti tyrimą balsavo 37 Seimo nariai, prieš buvo 46, o susilaikė 13.  Kitu balsavimu Seimas nutarimo projektą dėl tyrimo atmetė: už tai buvo 57, o 42 siūlė projektą tobulinti.

„Manau, kad visuomenė turi gauti atsakymus į klausimus. Darosi visiškai nebejuokinga, kada aukštus politinius postus užimantys asmenys nedeklaruoja ryšių, gautų didelės vertės dovanų“,  – teigė Ligita Girskienė, pristatydama nutarimo dėl specialiosios tyrimų komisijos sudarymo projektą. 

Antikorupcijos komisijos narys Jurgis Razma teigė, kad Seimas nėra nusišalinęs nuo finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ temos, nes Antikorupcijos komisija savo iniciatyva aiškinasi situaciją.  

„Tai nėra ypatingos svarbos valstybei klausimai. Viską gali tirti atsakingos institucijos ir struktūros“, – sakė konservatorius.

Komisijai buvo siūloma aiškintis galimai neskaidrius verslo subjektų, su nusikalstamu pasauliu susijusių, teisėsaugoje dirbančių asmenų bei valstybės politikų santykius ir galimą neteisėtą poveikį nacionalinio saugumo interesams, valstybės politikams ir finansų sektoriui.

Opozicija, dėl M. Navickienės ryšių siūliusi atlikti parlamentinį tyrimą, sakė, kad jis padėtų apsispręsti, ar parlamentarei inicijuoti apkaltą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Koservatoriai baisiausi padarai žemėje, nieko švento neliko. Iš savų žmonių viską išvogė. Ateinančios kartos paskelbs kaip genocidininkus. Turi supūti kalėjime.

perfrazuojam posaki

perfrazuojam posaki portretas
vagys vagiems akies nekerta

jo

jo portretas
konservu gauja savu nelaimej nepalieka
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių