V. Blinkevičiūtė neatskleidžia, ar sėkmės Seimo rinkimuose atveju grįžtų dirbti į Lietuvą

Nors opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė ves partijos sąrašą rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, politikė neatskleidžia, ar sėkmės atveju grįžtų į nacionalinę politiką.

„Aš kaip partijos pirmininkė vedu sąrašą į Seimo rinkimus, nes prisiimu didelę atsakomybę už tai, kad žmonės pasirinktų socialdemokratus. Lygiai taip pat, mano, kaip partijos pirmininkės atsakomybė (...), kad būtų suformuota tinkama valdančioji dauguma ir kad žmonės, kurie pasirengę vienoms ar kitoms pareigoms, būtų patvirtinti į jas“, – Šventojoje susirinkusiems žurnalistams šeštadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

LSDP lyderė neatskleidė, ar išrinkta į Seimą grįžtu dirbti į Lietuvą ir socialdemokratams laimėjus rinkimus pretenduotų vadovauti Vyriausybei.

„Prašau manęs nestumti į kampą kaip nors. Aš esu racionalus, išmintingas žmogus, turintis didžiulę patirtį žmogus ir suvalgiusi ne vieną pūdą druskos politiniame gyvenime“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

„Socialdemokratų sėkmės atveju prisiimsiu visą politinę atsakomybę“, – pridūrė ji.

Praėjusią savaitę V. Blinkevičiūtė buvo išrinkta į Europos Parlamentą (EP), kuriame darbuojasi nuo 2009 metų. Socialdemokratų lyderė neatskleidžia ir ar atsisakys vietos EP, jei bus išrinkta į Seimą.

„Kai būsiu išrinkta, tada ir nuspręsiu. (...) (Sprendimo – BNS) žinoma, kad neturiu, aš dar neišrinkta į Seimą, ką aš čia dabar dėliosiu iš kažkokių. (...) Kai būsiu išrinkta, bus priimti patys geriausi sprendimai“, –  kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų štabo vadovas Robertas Duchnevičius teigė, kad partijos valdymo organai – valdyba, taryba, prezidiumas, konferencija – nuspręs, kas rinkimų sėkmės atveju užims vienas ar kitas pareigas.

„Pirmininkas nė vieno ar kito posto, kaip kitų partijų lyderiai, uzurpuoti negali“, – sakė jis.

Pasak socialdemokratų vadovybės, sprendimai dėl kandidatūrų į postus bus priimti po Seimo rinkimų.

LSDP pirmininkė daugelį mėnesių vengė atsakymo dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose, tačiau šeštadienį vykusios partijos konferencijos metu patvirtintame sąraše V. Blinkevičiūtė įrašyta į pirmąją vietą.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

IR TAIP

IR TAIP  portretas
AIŠKU--JI BIJO ATSKOMYBĖS,NES GERIAU UŽ ŠIMONYTĘ NEPADARYS IR LABAI GAILA PINIGŲ.

Kad ją kur per krūmus.

Kad ją kur per krūmus. portretas
Gal ten kiek lašinius apdrajytų.Neis ji už jokius pinigus į premjerus,nes čia reik išmanyti tą darbą.Kumelė let ne let dar traukė plūgą,nors kliūčių jai darė ir opozicija ,ir sava konservata su prisimelavusiomis ministrėmis bei dulkinu maišu trenktas anava tas covido apaštalas.Briukselyje ramu ir jokios musės ten nesikandžioja...

Kokia dialema!

Kokia dialema! portretas
Drąskosi populistė neapsispręsdama tarp lovio Briuselyje ir valdžios posto ,kuriam visiškai netikus .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių