V. Blinkevičiūtė patvirtino: sėkmės Seimo rinkimuose atveju vadovautų Vyriausybei

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė portalui „Delfi“ patvirtino, kad sėkmės Seimo rinkimuose atveju prisiimtų atsakomybę vadovauti Vyriausybei.

„Aš, kaip partijos pirmininkė, prisiimu visą atsakomybę ir vedu sąrašą į Seimą. Tą jau sakiau ir nebėgu nuo jokios atsakomybės – prisiimu ją pilnai. Ir, jeigu Lietuvos žmonės pasitikės socialdemokratais, aš tikrai prisiimsiu atsakomybę formuoti Vyriausybę ir vadovauti Vyriausybei. Niekada nesislėpiau už niekieno sijono, kaip kai kurie lyderiai“, – interviu „Delfi“ sakė V. Blinkevičiūtė.

„Tai reiškia, kad, jeigu socialdemokratų partija pasitikės dauguma Lietuvos žmonių, aš, sutarusi kartu su Prezidentu ir gavusi mūsų partijos pasitikėjimą, prisiimsiu atsakomybę vadovauti Vyriausybei“, – akcentavo socialdemokratų lyderė.

ELTA primena, kad nepaisant prezidento užuominų, jog jis matytų V. Blinkevičiūtę premjero poste, jei socialdemokratai laimėtų rinkimus, į Europos Parlamentą dar vienai kadencijai išrinkta politikė iki šiol ambicijų tapti Vyriausybės vadove aiškiai nerodė. Tad liepos pradžioje kaip tinkamą kandidatą premjero kėdei užimti G. Nausėda įvardijo ir socialdemokratą Gintautą Palucką.

G. Paluckas interviu Eltai teigė, kad jau ruošiasi stoti prie Vyriausybės vairo, jei jo atstovaujama partija laimės rudenį vyksiančius Seimo rinkimus. G. Paluckas tikino, kad Lietuvai bus tik geriau, jei reitinguose lyderiaujanti partija turės du pasiruošusius kandidatus į premjerus – jį ir V. Blinkevičiūtę.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

G. Paluckas: V. Blinkevičiūtė yra tinkamiausia kandidatė į premjerus

Potencialiu premjeru po Seimo rinkimų prezidento įvardintas Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovas Gintautas Paluckas teigia, kad savo pasiryžimą vadovauti naujajai Vyriausybei patvirtinusi partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė yra tinkamiausia kandidatė į šias pareigas. Politikas tikina, kad abejonių dėl šios politikės pasiryžimo užimti ministrės pirmininkės pozicija neturėjo kilti, nes tai buvo pasakyta jau ne kartą.

„Aš nežinau, ką turėjo nustebinti tai – mes tai kartojame visą laiką, tiesą pasakius. Nežinau, čia tik partijos nedraugai ar politiniai oponentai nuolat pučia šitą burbulą, kad Vilija nenori, negali, neis ir panašiai. Kelis kartojome, kartojome ir dar kartą pakartosime – taip, Vilija yra mūsų kandidatė numeris vienas ir esant reikalui formuos koaliciją, jei reikės, bus ministre pirmininke“, – Eltai teigė G. Paluckas.

„Dėl Vilijos aš abejonių neturėjau, nežinau, kas čia jas turi, turėjo, kas jas skleidžia, bet iš esmės mes tą patį kartojame jau kuris laikas“, – sakė politikas, neseniai pats viešai svarstęs apie galimybę tapti premjeru.

Politikas, paklaustas, ar V. Blinkevičiūtė yra tinkamiausia socialdemokratų kandidatė į ministro pirmininko poziciją, patikino, kad jam abejonių dėl to nėra.

„Taip, aš esu tikras“, – tikino jis.

Visgi nuo anksčiau išsakytų pasvarstymų, kad ir jo kandidatūra būtų tinkama užimti premjero poziciją, politikas neatsitraukė.

„Galbūt ir galiu (būti svarstomas – ELTA), teisingai, galėčiau“, – teigė politikas.

„Kokios pavardės bebūtų paminėtos – ar prezidento, ar kitų partijos narių, tai taip, mes irgi tas kompetencijas, žinias turime, kaupiame. Kaip ne kartą sakiau – ką turi, ant pečių nenešiosi, rytojus nėra akmenyje iškaltas, niekam nepažadėtas. Taigi, čia politikų ir yra pagrindinė užduotis – būti viskam visada pasiruošus. Jeigu esi pasiruošęs, tai partijai ir Lietuvai nuo to tik geriau“, – pabrėžė G. Paluckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
siaubas

Anonimas

Anonimas portretas
Uztat ir nerinksiu ju

Vezuvijus

Vezuvijus portretas
Pas mus neliko tikrų politikų, dabar jie- politinė šunauja, kurių tikslas po rinkimų pjautis vieni su kitais.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių