V. Čmilytė-Nielsen įvertino V. Blinkevičiūtės brėžiamus koalicijos kontūrus

Socialdemokratų lyderei Vilijai Blinkevičiūtei prakalbus, jog po kitų parlamento rinkimų matytų galimą valdančiąją koaliciją tiek su Remigijaus Žemaitaičio vedama „Nemuno aušra“, tiek su liberalais, pastarosios politinės jėgos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pabrėžia – Liberalų sąjūdžiui nėra pakeliui su populistais ar „po antisemitizmo vėliava susibūrusiais radikalais“. Politikės teigimu, liberalai mato galimybes dirbti tik su provakarietiškais partneriais.

„Šie Seimo rinkimai bus apie tai, ar Lietuvai pavyks išlaikyti nuoseklią ir ryžtingą poziciją užsienio, saugumo, gynybos klausimais ir dėl paramos Ukrainai. Tai gyvybiškai svarbu ir nusižengti principams svarbiausiuose klausimuose būtų pavojinga ir nevalstybiška“, – komentare Eltai teigė V. Čmilytė-Nielsen, klausiama apie galimas koalicijas su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) ir „Nemuno aušra“.

„Akivaizdu, kad taikos nešėjais apsimetantys populistai ar po antisemitizmo vėliava susibūrę radikalai negali būti patikimi partneriai“, – akcentavo ji.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, „Liberalų sąjūdžio prioritetas yra telkti jėgas, kurios užtikrins Lietuvos pasirinktos krypties tęstinumą ir ekonomikos augimą“.

„Turime apsisaugoti nuo tų, kurie kelia grėsmę demokratijai, prisidengdami radikaliais šūkiais ir nerealistiškais pažadais. Matome galimybes dirbti tik su provakarietiškomis partijomis“, – nurodė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad penktadienį „Žinių radijui“ LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė teigė, jog, išskyrus konservatorius, jos vadovaujama partija valdančiąją koaliciją galėtų formuoti su daugeliu šiuo metu veikiančių politinių jėgų. Anot jos, ne išimtis yra ir Remigijaus Žemaitaičio vedama politinė jėga „Nemuno aušra“.

V. Blinkevičiūtė taip pat teigė, jog socialdemokratai su Liberalų sąjūdžių taip pat rastų apie ką pasikalbėti koalicijos formavimo klausimais.

Iki šalies parlamento rinkimų likus vos keliems mėnesiams, partinių reitingų antroje vietoje įsitvirtino R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“.

Kaip rodo „Delfi“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa, pirmąją vietą toliau išlaiko ž socialdemokratai. Už juos liepą būtų balsavę 12,9 proc. apklausos dalyvių. Tuo metu į antrąją vietą užkopusi partija „Nemuno aušra“, jei Seimo rinkimai vyktų artimiausiu metu“, sulauktų 10,2 proc. šalies gyventojų palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ČMIL -veidmainė su parazitine laikysena - o LIBERALAI

ČMIL -veidmainė su parazitine laikysena -  o  LIBERALAI portretas
n ė r a vakarietiškos laikysenos GAUJA - tai nusikaltusių v a g i ų gauja ir tai patvirtina TEISMO nutarimas-- ir tokiems v a g i m s , nėra vietos SEIME

Čmilyte, badydama pirštais į kitus, nepamiršk

Čmilyte, badydama pirštais į kitus, nepamiršk portretas
Kad Musolinio fašistų partijos šaknys kaip ir tavo - iš liberalų!

Su tokia prostitucine teista raudonų lyberastų partija

Su tokia prostitucine teista raudonų lyberastų partija portretas
Kaip tavo, Čmil lyberių gauja į koaliciją gali eiti tik įslaptinti 75 metams KGBistiniai lansberginiai kairieji "konservatoriai".
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių