V. Landsbergis: svarbu nesimušti ir nedemonstruoti, kad pas mus nėra vienybės

Trečiadienio popietę prezidentui ir premjerei ketinant aptarti galimus pokyčius Vyriausybėje, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis sako, jog šioje situacijoje svarbiausia „nesimušti“ dėl ministrų ir „nedemonstruoti pasauliui“, kad šalyje trūksta vienybės.

„Galima keisti (ministrus – ELTA), galima nekeisti. Svarbu nesimušti ir nedemonstruoti pasauliui, kad pas mus nėra vienybės. O kai tai yra demonstruojama – tai nelabai gerai“, – klausiamas apie trečiadienį vyksiantį valstybės vadovų sutikimą Eltai sakė V. Landsbergis.

Visgi, jis nesileido į spėliones, ar šalies vadovui Gitanui Nausėdai ir ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei derantis dėl pokyčių Ministrų kabinete kali kilti tokių viešų ginčų.

ELTA primena, kad prieš savaitę, pirmadienį, G. Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė I. Šimonytę ministre pirmininke ir pavedė jai per 15 dienų sudaryti ir pateikti tvirtinti naują Vyriausybę.

Tą pačią dieną šalies vadovas žurnalistams tikino norintis kaip galima greičiau susitikti su premjere. Pasak G. Nausėdos, jeigu Vyriausybės vadovės pozicija esmingai nepasikeitė, būtų galima „labai greitai finalizuoti šį procesą“.

G. Nausėda yra teigęs, jog yra konkretūs ministrai, kurie, jo požiūriu, galėtų būti pakeisti po Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo. Prezidentūra jau anksčiau leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko darbu. Pastarosiomis savaitėmis kritikos žeriama ir sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atžvilgiu. Visgi, pats prezidentas konkrečių pavardžių viešai neįvardijo.

Pati premjerė yra sakiusi, kad svarstant Vyriausybės atnaujinimą reikia įsivertinti, ar šie pokyčiai iš tiesų leistų pasiekti geresnę kokybę atitinkamose srityse.

„Reikia žiūrėti iš racionalumo taško, ar pokytis iš tikrųjų leidžia pasiekti kažkokią geresnę kokybę. Ko nesinorėtų, tai, kad mes toje kaitoje asmeniškumų klausimus spręstume. Tikslas turėtų būti, kad mes kažką pagerintume. Tokioje dvasioje tos diskusijos ir gali vykti“, – anksčiau žurnalistams teigė I. Šimonytė.

Ministrų kabinetas yra sudaromas ir tvirtinamas iš naujo po to, kai Vyriausybė grąžino įgaliojimus naujai išrinktam prisiekusiam prezidentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Šalin liberalus! Šalin laisvės partiją!

stipkit landzberginiai nacistai.

stipkit landzberginiai nacistai. portretas
Kokia vienybe tarp liaudies ir landzberginiu nacistu. Kokia vienybe tarp ubago terbos ir vagiu milijonieriu saskaitu uzsienio bankuose.

Nuostabu

Nuostabu portretas
Sukišame galvas į smėlį ir kukuojame!!!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių